Gheisa si miracolul de a fi femeie

Filmul „Memoriile unei gheise” m-a inspirat sa scriu acest articol. Dintotdeauna am admirat femeile-copil din Orient,cu fata ovala,ochi migdalati si oblici si invesmantate cu chimonoul de matase ,care imi dadea tot timpul impresia de viata minimalista dar si ritualica. Toata viata unei gheise,este un ritual si un tabu.Femeia orientala este,dupa unii,o poezie de privit su un ritual de care un barbat se indragosteste in cateva clipe, chiar privita intr-un film.

Florile de pe chimonouri, reprezinta puritatea , nobletea de a fi femeie, si de a fi iubita .Gheisa,a fost o slujnica o viata intreaga si la varsta implinirii destinului, s-a intalnit cu EL, barbatul din viata ei, care a pus virgula la poezie.

Frumusetea femeii este un jad.O licarire din ochii ei este o dorinta ce poate rasturna muntii, sau poate fi distrusa intr-o clipa ,din cauza sensibilitatii ei.

A fi femeie este metafora la a fi barbat, este o divina poarta catre nasterea de prunci, dar mai ales , focul unei existente ce macina iubire.Gheisa este varianta moderna a conceptului de femeie in Orient, care imbina utilul cu placutul, arta cu  conceptul sexual, dansul ,cu poezia si vraja iubirii cu vraja vietii.

Cand umbrela s-a deschis, a aparut gheisa, cu picioruse minuscule  si a dansat ca o zeita nepamanteana. Spectacolul  puritatii ei ,a devenit o a doua natura si la final, evantaiul cu flori japoneze, a cazut  in fata extazului si a uimirii din fiinta ei ,rapusa de minunea  sensului de arta.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.