Femeia dramatica

 

Mainile ei au luat conturul trupului gol si il ungeau cu uleiul balsamic intinzandu-l  pe pielea moale ca bumbacul cules de sclavii negrii, pe plantatiile virgine. Miruna simti mirosul mediteraneean de masline verzi. Parfumul uleiului de masaj, fu simtit in camera plina de articole antice si de lucruri care degajau prospetime, cum ar fi:un ulei de busuioc,o oglinda somptuoasa si senina si o vaza cu frezii galbene.

Oglinzile zambeau si mainile maseuzei se perindau de-a lungul pielii matasoase, in sus si in jos, cu mangaieri suave si usoare.

Idealul maseuzei, se asemana cu idealul infirmierei. Viata maseuzei dadea viata unei noi stari, unei reinnoiri, unor eliberari  din chingile de fier. Ea rupea tesuturile gandurilor infime, ale celui ce statea pe sofaua visinie si vibra impreuna cu mainile ei, in timp ce gandurile erau duse in alta sfera de vis.

Infirmiera, ce era din anii 30, raspundea la numele de Miruna si era o fiinta altruista, si sarea in orice moment sa-si aline semenii din imediata apropiere. Maseuza era asemenea infirmierei. Ce asemanare beatificata sa fie aceasta! Ea cand pleca de la slujba, isi imbratisa cu aceleasi maini, copilul mic si plapand , ce ii cerea ajutorul.

Mainile binecuvantate ungeau cu uleiul de ylang ylang si scortisoara precum si cu cel de trandafiri.Toate grijile dispareau in camera atinsa de un miros de alge, pe cat de moarte, pe atat de vii.

Daca ea, maseuza, ar fi lucrat in alta epoca, ar fi fost o femeie cocheta, tunsa in stilul bob, cu o rochie pe trupul subtire, ce amintea de marile iubiri din timpul fatidicului razboi. Ea ar fi lucrat ca o croitoreasa  intr-un atelier, rochii de matase, inflorate si in dungi mari si dramatice.

Ea insasi, cea ce era mama, facea parte dintr-un dramatism subtil . Clientele ei, ii paseau pragul si isi duceau conversatiile pline de zel si aride, ce nu ii spuneau mai mult decat faptul ca isi primea mica solda pe care o lua  dupa zile intregi de cusut la masina. Din mainile ei ieseau rochii formale, pentru femei ca si ea, ce aveau acasa un sot, dar care nu isi recunosteau dramele prin care treceau, fiecare in parte.

Unele, exclamau, pastrand eticheta sociala:cat de bine iti faci treaba, scumpa mea! la urma urmei, esti si tu o biata croitoreasa de provincie!

La urma, i-ar fi dat onorariul si i-ar fi spus pe un ton lingusitor: Cherry, ti-am lasat banii  pe care mi i-a dat sotul meu  si pe care i-a castigat muncind la fabrica de carbuni,timp de o luna!

ImagineImagine timp de o luna!

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „Femeia dramatica”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.