Reactie la cerinte nerealiste

Bani,bani,bani!auzeam in jurul meu, cum toata lumea vorbea de bani! Cati bani ai facut, cati mai ai,cat o sa castigi luna viitoare,dar luna asta . Eh! mi-e lehamite! Ma incadrez intr-o lume, care nu stie decat cuvantul” bani”,doar pentru ca  am ajuns intr-o tara,unde se castiga cat de cat.In Italia.E criza si aici, dar se fac castiguri mari,fata de  salariile mizere din Romania si pensiile, la fel de mizere.Cred ca mi-e sila! M-am cam saturat de intrebarile astea,directe, lipsite de delicatete si de bun simt!Parca oamenii astia tot au de dat un examen, pe care se incapataneaza sa

il treaca , ramanand repetenti in fiecare an.Ati ghicit! este vorba despre examenul vietii,examenul capitalismului, pe care unii il invata mai usor,altii nu il invata niciodata.Si asta pentru ca le-a fost prea bine pe timpul lui Ceausescu si i-a invatat Ceausescu cu totul venit de-a gata,”la botul calului”, cum s-ar zice.Astfel incat, acum is atat de pierduti, de cand cu capitalismul, incat traiesc de pe o zi pe alta,[ ca nu e de alta, dar munca e grea!} si asteapta, sa le mai trimita rudele ceva bani din strainatate,ca doar acolo „is multi bani”, care cad din ceruri!

Ce ti-e si cu capitalismul asta, ca trebuie sa-ti pui mintea la contributie  si organismul la munca,cu un program draconic!Asta e! pana la urma nimeni nu a murit de munca, ci de stat degeaba! Si pe langa faptul ca aici castigi bani frumosi,ii castigi ca prin Romania, cu tepuitori italieni, care nu stiu cum sa-ti ia si pielea de pe tine,la chirie si daca ai un post mai bunicel, cu ceva lume de vaza, esti mancat de fund, la fiecare 5 secunde, ca si in Romania.Nu va speriati, ca in Occident nu stau cainii cu colaci in coada!

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „Reactie la cerinte nerealiste”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.