O imagine distorsionata

Am intalnit-o pe Rebeca intr-o  statie de autobuz. Avea in jur de 38 de ani si avea o piele fina , neridata, intinsa si cu o stralucire aparte. Din vorba in vorba, am intrebat-o cu ce se ocupa. Mi-a spus apoi ca este dama de companie si ca a practicat aceasta meserie si in  alte tari in afara de Romania. Si cum? zic, asta este meseria ta? Da! sunt o dama de companie de lux. Cer mult pe serviciile mele si  la randul meu,  ma ingrijesc si am grija de corpul meu , ca de un templu. Facand cursuri de asistenta sociala, ma intalneam destul de des cu persoane de acest gen, ce proveneau din familii sarace, sau defavorizate si apucau pe o cale neortodoxa si gresita. Ma intalneam cu tot felul  de repudiati ai societatii, unde in strigatul lor mut, era un strigat de ajutor si de neputinta combinata cu boli de depresie si de disperare, fata de realitatea dura in care traiau. Rebeca a fost una din multele fete cu care m-am intalnit si practicau meseria asta. Multe dintre ele, nu se ingrijeau de corpul lor, dar Rebeca se ingrijea. Avea o alura de eleganta si un aer de fata de 30 de ani, simpla si in acelasi timp misterioasa si complexa. Stateam si o priveam si nu stiam cum sa definesc aceasta frumusete . Nu percepeam de unde ii vine acest aer misterios, pe o fata cu buze rosii si carnoase si cu ochi mari si vinetii si umezi, ca ai unei caprioare ranite. Tot farmecul ii venea de la pielea transparenta si sidefie, care atragea prin luminozitate si puritate. Ai fi spus ca este o ducesa din anii Regelui Soare, o curtezana nobila si trista. Mi-a mai spus ca foloseste pentru piele, produse romanesti de calitate, de la specialistii Gerovital si produse de traditie. Instantaneu, mi-am dat seama ca vorbesc cu o femeie, care este totusi in trend cu cremele, desi avea o viata foarte trista. Dar fiinta ei minuscula, emana blandete si noblete. Mi-a spus ca foloseste Crema antirid si fermitate de la Gerovital H3 derma+.

Farmec_Derma

Mi se parea ca Rebeca intrupeaza toate femeile de moravuri usoare de la inceputurile timpului, pana acum. Ea imi mai spunea ca are o relatie speciala cu piele ei, ca uneori o iubeste, sarutandu-si propriile maini, intr-un gest de autovenerare, alteori ,o uraste pentru ca nu arata asa cum ar trebui sa arate,  spre a fi placuta lumii. Ea era o narcisista si se autovenera pentru frumusetea ideala a ei. I-am spus apoi, ca ce va face, cand anii isi vor pune amprenta si frumusetea aceea glaciala, se va ofili si vor aparea ridurile, ca niste dusmani ce au asteptat pe dupa un colt al vietii. Mi-a spus, ca atunci va apela la si mai multe crème, poate la o operatie estetica si ca se vedea ajunsa la 80 de ani, cu o frumusete perfecta ,usor ofilita si cu o situatie materiala buna, undeva pe Coasta de Fildes, intr-o vila supraetajata. Recunosc ca ma impreitenisem cu ea si fiinta ei atat de plapanda, imi dadea curajul si mie sa merg cu fruntea sus,in viata.

Apoi, mi-am luat ramas bun si intr-un suras amar, i-am spus:Pastreaza-ti frumusetea Rebeca, pentru ca este tot ceea ce ai!

Astfel, am ajuns la concluzia, ca din pacate pentru unele femei, frumusetea exterioara este tot ceea ce au pe lumea asta, plina de neajunsuri si stramba, ca o imagine distorsionata, precum proiectia unui scris  pe imaginea dintr-o oglinda.

Acest articol este scris pentru concursul Superblog2015.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.