Meditatii la inceput de An Nou

Ati petrecut in faptul capului de an si v-ati luat adio de la miile de minute si catralioanele de secunde din 2015? Atunci nu uitati de liturghiile din duminici, nu uitati de zodia femeii care plange pe la colturile usilor si care poarta si anul asta, poate pentru prima data, un fat in pantece! Nu uitati ca ea, femeia, il va naste si anul asta asa cum a facut-o si pana acum, de cand e pe lume! Si va implor, nu uitati de ce e dincolo de noi, de visele voastre! Nu incetati sa le visati! Poate in anul asta o sa ajungeti multi dintre voi la mormantul lui Arsenie Boca, ca tot e la moda, dar nu uitati  sa va schimbati  calea in speranta, ca tot suntem noi un popor care spera la viata de apoi, mai mult decat alte popoare!

Daca in iuresul vietii va veti aminti de secunda de  speranta, nu incetati sa sperati intr-o viata mai buna, pentru copiii din satele romanesti care sufera de foame! Nu incetati sa sperati ca batranii nostri  vor avea o batranete usoara sau macar incercati sa le-o usurati cu o mangaiere si cu o punga de portocale! Nu uitati de cei de care nu are cine sa isi aminteasca, uitati prin spitale  si prin orfelinate!

La inceput de an, va doresc atat: sa fiti umbra lui Dumnezeu si sa fiti roada care lumineaza casa si locul unde locuiti! Va zic asta, chiar daca suna a cuvinte mari, caci nu sunt. Pentru ca nu ma pot exprima despre viata, decat prin misterul si prin taina care o cuprinde: fiti lumina, fiti umbra acolo unde nu e umbra, fiti bastioane de speranta si aveti curaj!

Va urez sa aveti curajul cel bun pe care l-a avut Ioana D’Arc atunci cand a condus o intreaga armata de barbati spre victorie! Poate nu mai sunteti teribilisti si o sa imi spuneti ca nu stiu cu ce se mananca viata dar numai doriti-va lucrul asta si tot universul va conspira spre implinirea viselor voastre! Fiti cap si spada, sabie ascutita scoasa din teaca si, cum spunea Ecleziastul, pe ce puneti mana, faceti cu hotarare! Pretuiti pacea dar strigati-va si durerea in genunchi, in fata lui Dumnezeu, daca nu puteti altfel!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.