Medicamentul numit ” Zambet”

Stii ca zambetul este feed backul liberului arbitru?

Ce este un zambet? ma vei intreba?

si atunci o sa -ti spun ca zambetul este alcatuit din aparente si atitudine, este  distanta matematica dintre doua persoane tradusa in emotii si nonsalanta. Zambetul poate sa aiba diferite coduri, sa intruchipeze chiar si regrete, rezultand un zambet mai dulce sau mai amar.

Zambetul insinueaza. Zambetul este acel „quelque-chose” de care te indragostesti, la prima vedere. Cum s-ar zice: Love at first sight!

Zambetul este o idiotenie uneori, o contradictie intre o atitudine  si o alta atitudine. Si da, zambetul are si expresia unei nehotarari crase. Dar si aceasta nehotarare, este la randul ei expresia liberului arbitru. Ca atunci cand nu stii ce sa faci intr-o anumita situatie si incepi sa zambesti prosteste, prin asta arati ca ai nevoie de ajutor si poate te scoate cineva din probleme.

Zambetul este acea atitudine cu o mie de fete si o mie de capricii, ale femeilor, dar si ale  tuturor fiintelor umanoide.

Contrastele si sufletul femeii, pe care marii poeti au incercat sa il descrie in poeziile lor, nu pot fi definite decat prin zambetul ei, care este mister, cochetarie, nonsalanta, ironie, dar si sfintenie, bunatate si  determinare. Toate acestea, pot fi descifrate printr-un  zambet. Zambetul are atatea nuante, cate stari de spitit avem. Zambetul ne antreneaza  sufletul si spiritul, in acea fuziune de fericire si daruire, care ne mentine tineri si plini de hormonii pozitivi. Nu degeaba spunea cineva, ca zambind ne vine buna dispozitie si stand incruntati, ne afundam in boli.

Zambetul este semnul ca sufletul s-a vindecat de pacatele capitale, care  ne  dau tarcoale mereu. Maica Tereza, obisnuia sa zambeasca mereu orfanilor si saracilor, fiind mama ranitilor din Calcutta, dar folosea zambetul si ca medicament impotriva amaraciunilor, din viata bietilor oameni.

Zambetul este atat de cameleonic, incat te poti transforma intr-o noua persoana intr-o secunda! Zambetul regleaza toate functiile organismului, prin buna dispozitie molipsitoare si  regleaza intr-un mod minunat emotiile dandu-ne un impuls puternic de stare de bine.

Cand ne simtim bine, zambim fara sa vrem!

Cand suntem indragostiti, zambetul ne este mereu pe buze si ne da de gol!

Dac vrei sa cuceresti o persoana, ZAMBESTE! si ai sa vezi ce miracole se intampla in jurul tau si cate energii benefice raspandesti printr-un simplu zambet!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

2 gânduri despre „Medicamentul numit ” Zambet””

  1. One more fantastic blog post from great writer. Thanks for you weblog!
    It is always exciting to read you writings. Not all people can compose as great as the author of this blog site.
    Lots of people have difficulties with composing.
    It is great that there are exist websites such as this one bit.ly which makes critiques on many paper authoring organizations.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.