A fost odata Sandra Browen

Va mai amintiti de lecturile din Sandra Browen?  Si ca anume cartile ei, lasau niste urme adanci, atat in sufletul adolescentelor, cat si ale femeilor, crude si nestiutoare, de pe atunci? Desigur, urmarile lecturii erau: flexibilitate si vizibilitate erotica asupra vietii, conditii de stress mult scazute, conditii meteorologice bune ale sufletului hoinar prin pornografia cuvintelor, scrise de autoarea geniala.  Voi va mai amintiti? Toate imprejurarile din cartile ei, aveau gustul unei caise pe jumate acra, pe jumate dulce, mai mult acra decat dulce. Asta  era pe vremea cand nu aveam internet si noi tinerii de atunci, luam pulsul vietii, din cartile Sandrei Browen! Mai tineti minte ce palpitant era sa traiesti alaturi de personajul din carte, toate scenele erotice si ca aveam senzatia ca  e mai buna o carte decat un film? Ei, aflati ca eu  am citit Sandra Browen, pana pe la 20 si ceva  si ma relaxa foarte mult! Erau niste carti atat de intime, ceea ce ma duce cu gandul la fructul interzis al Evei din Biblie si ce era mai atragator la ele, era faptul ca autoarea era pur si simplu, geniala! Scria scenele erotice, cu o dexteritate, care te facea sa nu te mai desprinzi ore bune de carte! gaseam nenumarate scene erotice, dar si comportamentul  senzual al EI si al LUI, dand  replici bune,de best- seller din America.  Intr-un cuvant, cartile autoarei erau carti vii si folositoare sufletului, scrise de aceasta doamna, care se pare ca descoperise cheia spre  succes- Best- selleruri pe banda rulanta, in care se expunea erotismul cu subiect si predicat, ceea ce te invata pe tine, cititoare fidela, cum sa ii dai replica LUI si ce sa simti, in atare situatii! A fost o adevarata miscare cu Sandra Browen si cu alte scriitoare ale  genului erotico-obraznic. Trebuie sa recunoastem, ca toate femeile care se respectau in acei ani, aveau in casa o colectie din Sandra Browen, din care isi trageau seva de comportament erotic- in casa cu sotul, sau dupa caz, cu iubitul- si ca erai o lady daca stiai sa dai replici din sus numita scriitoare. Ca erai asistenta medicala, contabila, profesoara, sau  studenta, toate femeile citeau pe din fata sau in ascuns, Sandra Browen. Ca era un tabu sau  ca era o carte  obraznica, toata lumea era moarta dupa Sandra Browen!  Si citind cartile ei, depaseai limitele pudicului si ale vietii de provincie si te trezeai in pielea personajului, in replicile femeii, care era intotdeauna super atractiva si pasionala si  care ii taia respiratia, partenerului. Ea, care era o maestra in arta seductiei, ii cadea in bratele lui in cel mai subtil mod cu putinta, dandu-i niste replici inteligente si jucand rolul femeii fatale.

Intrebarea este daca nu cumva  cartile Sandrei Browen, nu au fost un bun profesor al femeilor din intreaga lume, invatandu-le jocul erotismului, pe care nu aveau de la cine sa il invete, fiind izolate in anii aceia de cunoastere si de informatie?  sau erau femeile singure, salvate prin aceste carti, de nestiinta- ca doar nu toate o intrebau pe mama  sau pe bunica in cauza, despre secretele erotismului-, de boala cumplita a singuratatii si a plictisului? Sau poate a fost o miscare de emancipare a femeilor din provincie, care erau insetate sa arate si sa se comporte senzual, precum femeile fatale de peste ocean, indiferent ca erau casatorite sau in cautarea unui partener? Eu cred ca au fost toate astea la un loc!

Si mai cred, ca Sandra Browen, a fost nu numai autoarea unor Best – selleruri internationale, ci autoarea unei miscari feministe, care in anii 80-90, cand nu exista informatia care exista acum, a ridicat stafeta femeilor din intreaga lume si a  spus lucrurilor pe nume, avand in vedere, ca anumite subiecte erotice, sunt tabuuri si in zilele noastre, in anumite societati.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.