Nu ratati scoala O’SCAR

Anul de gratie 1994. Draga eleva, Baciu Ionela! Clopotelul a sunat si ai terminat clasa a 8-a cu bine! Esti fericita si viata iti surade in plete. Stii ca ce te va astepta, se datoreaza profesorilor, care te-au format si care au avut rabdare si tact, timp de 4 ani de gimnaziu- frumosi, dar si cu multe lucrari de control, teze, note si alte cele. Acum, te asteapta, o noua etapa din viata ta de tanara adolescenta- liceul! Toti sunt cu ochii pe tine si vor sa vada evolutia ta si  rezultatele tale pe care le vei avea, in timpul celor 4 ani de liceu.

Scumpa Ionela, chiar daca uneori te-ai simtit nedreptatita in acesti 4 ani de gimnaziu, sa stii ca viata asa este facuta si competitia te va forma sa fii un adult responsabil si cu un caracter integru. Eu cea din viitor, iti spun ca vei avea niste ani foarte frumosi de liceu, desi stiu ca ti-ar place sa faci un liceu Pedagogic, dar ca parintii nu au posibilitati in momentul acesta. Dar sa stii, ca  nu vei avea nevoie de mai mult si viitorul , nu-l cunoaste nimeni, decat eu, ce a din viitor. Traieste la maxim, anii de liceu, si sa stii ca mai tarziu, totul o sa fie bine. O sa razbati prin viata cu brio si o sa ai parte de multe oportunitati si de multa fericire!

 

Dragi elevi, care terminati clasa a 8-a! Stiati ca exista o  Scoala Comerciala Austriaca din Romania (o’SCAR), care este un program de invatamant profesional dual, inițiat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei și dezvoltat împreună cu șapte companii de renume: BILLA, C&A, Deichmann, Hervis, HUMANIC, kika și Telekom Romania?!! Ei bine, acum stiti!! invatamantul profesional, a cam disparut din Romania, dar uite ca acest program, va ofera o sansa  si un loc asigurat de munca. Sa stiti ca trebuie sa va orientati bine, pentru a va fi cat mai usor, dupa ce terminati liceul.

 O’SCAR, ofera  o formare profesionala dupa sistemul dual, sistem care pune accentul pe formarea profesionala si pe legatura stransa intre companii si scoala. Practic, dupa ce veti termina aceasta scoala de 3 ani , vei avea meseria de comerciant-vanzator si vei avea ocazia sa fii angajat intr-una din companiile, cu care colaboeaza  aceasta scoala.Înscrierile în programul o`SCAR se realizează la sediul Colegiului Economic Costin C. Kiritescu, în trei perioade: 13-17 iunie şi 21 iunie 2016, 16-17 august 2016 și 1-2 septembrie 2016.

Dupa ce vei absolvi, vei avea posibilitatea sa fii independent financiar, prin obtinerea unui job si dezvoltarea unei cariere, imediat ce ai absolvit. Iata aici, ce iti ofera programul O’SCAR:

  • Pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din retail în companii comerciale de renume;
  • Bursă lunară de până la 400 de lei;
  • Cursuri cu accent deosebit pe pregătirea practică, facilitând accesul rapid la un loc de muncă şi independenţă financiară;
  • Prioritate la angajare în cadrul companiilor partenere;
  • Perspective de dezvoltare a carierei în cadrul companiilor partenere;
  • Certificat profesional recunoscut în Uniunea Europeană;
  • Prime pentru excelență și alte facilități;
  • Cheltuieli de transport asigurate;
  • Cursurile programului o`SCAR sunt gratuite.

PS: Un sfat pot sa-ti mai dau draga Ionela, de la tine, femeia  din viitor: fii tu! viata iti va surade si iti va incuviinta toate hotararile! Pentru mine ai fost si esti o premianta cu coronita! Totul va fi bine!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.