Admiratie si respect, pentru campionii de la Jocurile Paralimpice de la Rio-2016!!!

 

Stiati ca Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară  echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016?  Ei da, la Jocurile Paralimpice  de la Rio, avem niste invingatori, inainte de a participa la  acest fabulos  concurs!

Sportul pentru persoanele cu dizabilitati, reprezinta, nu numai un mod de viata, dar reprezinta un mod de integrare in societate, reprezinta incredere in fortele proprii, multa transpiratie si multa munca, din partea acestor atleti ai vietii si ai sportului! Mai departe ii voi enumera pe cei 11 sportivi de performanta, care au castigat la capitolul ‘pariul cu viata” si dovedesc intregii lumi, ca vointa si cunoasterea de sine, invinge in orice circumstante:

Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea. Inițial, cei doi au fost olimpici, dar, în urma unui accident, au devenit paralimpici. Se antrenează alturi de echipa națională, iar Șerban este, în prezent, campion mondial la para-canoe, în timp ce Mihaela a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale.

Doi înotători s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio, Naomi Ciorap, în vârstă de doar 19 ani, și fratele ei, Samuel Ciorap. Deși nevăzătoare, Naomi a participat la Jocurile din Londra, așteptându-le cu nerăbdare pe cele de anul acesta. În ceea ce-l privește pe Samuel, acesta participă pentru prima dată la Jocurile Paralimpice, un vis devenit realitate.

La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime. A participat, de asemenea, la Jocurile din Londra 2012. În același an, a devenit campion european la saritura în lungime, iar anul acesta a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale IWAS din Rusia, precum și numeroase medalii la competiții naționale și internaționale de atletism.

Florentina Hriscu Aceasta a primit un loc pentru Rio la proba disc – clasa F44. La aceasta categorie, impreuna cu Florin Cojoc, cu sustinerea Olympus, va intra in lupta pentru medaliile de la atletism.

La categoria ciclicm, Eduard Novak, câștigătorul medaliei de aur (Track) și a celei de argint (Rutier) la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a stabilit un nou record mondial. Alături de Olah Attilah, se va lupta pentru medalia de la Rio.

 Alex Bologa, primul atlet judo în totalitate nevăzător din România, este, totodată, primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Este student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj și învață, în același timp, și meseria de masseur. S-a aflat la doar un pas de medalia de bronz la Campionatele Europene de la Lisabona, poziționându-se pe locul 5. Este câștigătorul aurului în Heidelberg, în 2015, și al argintului în Ungaria, în 2014.

Concentrare, precizie, răbdare – acestea sunt cuvintele definitorii pentru Gheorghe Filip care va participa la categoria para-tir cu arcul, fiind pentru prima oară când un sportiv român se califică la această categorie.

Bobi Simon,  s-a calificat pentru prima oara, la Jocurile Paralimpice, dorindu-și cu ardoare să aibă o reprezentație remarcabilă. Anul acesta a fost un an valoros pentru el, deoarece a câștigat medalii în cadrul tuturor turneelor internaționale la care a participat.

In acest articol, imi doresc sa incurajez autonomia persoanelor cu dizabilitati si   prin Campania pe care o organizeaza Olympus , sa se faca auzite nevoile si performantele acestor campioni. Cu aceasta ocazie Olympus, va direcționa către Comitetul Paralimpic,  50 de bani,  pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus cumpărată.

Le doresc succes acestor campioni, care se lupta cu sistemul bolnav, cu birocratia si cu  oamenii din jur. Este atat de greu sa acceptam oamenii cu probleme din jurul nostru, care au dizabilitati? Ei bine, acesti campioni, ne-au smuls admiratie si respect din sufletele noastre!!!!!  Acesti Oameni,  cu care natura nu a fost atat de generoasa si  care duc cu ei, nevoia de a fi acceptati, respecati si iubiti de catre semenii lor! Haideti sa punem un umar la comunitatea din care facem parte, si sa ne schimbam comportamentul de indiferenta, fata de acesti oameni cu dizabilitati, dintre care unii, ca acesti campioni, fac cinste societatii noastre!

Ialina  va doreste multa,  multa bafta la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cu mesajul : VA IUBIM!!!!!!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.