Femeia gotica

Proza fantastica

Zambetul din diploma de Bacalaureat, a tresarit, ca intr-o proza ambigua… Culoarea vesnic putreda a cartii de pe raft, pe care o citeai in fiecare seara, imi confirma misterul din sufletul tau enigmatic.

O meserie, doua meserii, trei meserii, nu au nici o valoare in zilele astea, ci doar cartile, cartile ma tin in viata! – gandea ea.

Privesc porumbeii de pe balcon si mi se par atat de flusturatici si neloiali si ma gandesc la tine, femeia mea, tu care mi-ai smuls umbrele si intunericul si le-ai adunat in tine. Cred in tine cu toata puterea, desi nu pot ajunge la „eul” tau, care este atat de complicat si uneori, superior! Spui cuvintele ca si cum, acum te-ai naste odata cu ele si te nasc si ele, in marele tau chin existential!!!

Stiu ca aceste cuvinte te salveaza, te inalta, te exorcizeaza si ma exorcizezi si pe mine, cand le rostesti. Din visele tale de noapte, se nasc frumoase poeme. Dar cat te admir cand in tumultul cautarilor tale, gasesti o fraza, care sa includa toata filozofia mea si ma regasesti pe mine acolo, buricul pamantului, barbatul tau. Ti-o spun prin gesturi, dar prin cuvinte nu indraznesc, pentru ca sunt prea sarace si pentru ca nu am decat Bacul si ma chinui de cativa ani, sa termin facultatea , ca si tine. Dar totul e la tine,un freamat, o  zbatere de aripa, o corola de minuni, o bataie de aripi a Pasarii Pheonix, care renaste in fiecare zi, din propria cenusa! Cum rezisti numai din cuvinte, nu stiu! le nasti, le inghiti si te hranesti din ele! Te admir!! eu nu fac decat sa te ascult si sa clipesc la fiecare  paloare a ta si apoi, mi se prelinge cate o lacrima, in coltul ochiului. Pentru ca stiu ca intre noi, mai sta cineva: ingerul ce te inspira! si stiu ca ai o relatie foarte stransa cu entitatile superioare! Eu, tovarasul tau de drum, sunt ingerul tau pamantesc si muza ta.

Ma scald in cuvintele tale, ca intr-o apa clara, in care se vad pe fundul ei, pietricele colorate, pestisori multicolori si ierburi vii. Intr-un fel aiurea, ti-ai deschis o aripa de suflet si te tii cu ea, de cuvinte! Esti mai mult decat trupul tau de femeie, decat ochii tai inverziti ca lacul, esti inspiratie!

Morisca ce rasuna in cartile de demult, te-a facut sa-ti vii in fire si te-a trezit la firea normala, la natura. Tu imi spui: Sunt parte din natura! E firesc sa fie asa, tu esti o parte fireasca si suprafireasca, as spune.

Te vad intre zidurile castelului, cu acea oglinda mare si uriasa in fata, in care se oglindesc draperiile grele si prafuite, ale unor ferestre uriase. Aici te gasesc  pe tine, plimbandu-te in visul tau: esti o femeie gotica! Intr-o rochie lunga de azur si in camera obscura, iti pierzi zilele, cantand la pianina, sau mazgalind ceva, alaturi de slujnica ta, din castel. Traiesti auster si inchisa, si speri sa vina cineva sa te salveze.

Dar chiar daca disperi din cand in cand, asa e viata. Viata ne joaca feste tuturor! Astfel, traiesti in vis ca in realitate  si in realitate ca in vis! dar ce nobil stii sa vorbesti!- numai de nu te-ar schimba viata.

La un moment dat, fiind poeta, mazgalesti cateva cuvinte, pe o coala de hartie. Cuvintele tale sunt alb murdare si esti prea simpla, ca sa fii tu. In visul tau, esti o slujitoare a cuvintelor, care nu stiu sa minta. Si visul, e ca o imagine in oglinda; nu stie sa minta nici el, ci doar te regasesti in el, tu cea din cealalta dimensiune. Tu, care esti si aici si acolo. Tu, slujitoarea fidela a cuvintelor nespuse de nimeni, dar spuse de tine. Ingerul tau ti le-a dat sa le strajuiesti ( cuvintele) si sa le aduci la viata, in rime nebanuit de vii. Faci in visul tau, poezii si strofe, cu care ajungi departe. Tocmai la inima celui pe care il astepti si caruia i te daruiesti in versuri si in gandurile tale si in visele tale. Dar acum esti in acest vis! Si in vis, realitatea ta e austera: are culoarea vantului de seara, vanat si rebel.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.