Kybalion sau Legile Universale ale lui Hermes Trismegistul

Aceste Legi, despre care voi scrie mai jos, au fost date de Hermes, acum 5000 de ani. Hermes a fost atat de intelept, incat dupa moartea sa, a fost zeificat. In miturile grecesti il intalnim ca Zeul Thot. Hermes Trismegistus este zeul cunoașterii secretelor divine, autorul unor cărți inițiatice sacre, hermetice (preluate de la Thot), zeu cu atributul profeției, educator al preoților, legislator, astronom și astrolog, ocrotitorul scrisului, al geografiei și cosmografiei și patronul medicinei, deopotrivă inventatorul vorbirii articulate, al ritualului sacrificiilor, al scrierii, al palestrelor, al lirei cu 3 coarde și descoperitorul măslinului.

Cele 7 Legi hermetice pe care se bazează întreaga filosofie hermetică sunt următoarele:

 1. Legea Mentalismului.
 2. Legea Corespondenţei.
 3. Legea Vibraţiei.
 4. Legea Polarităţii.
 5. Legea Ritmului.
 6. Legea Cauzei şi Efectului.
 7. Legea Genului (distincţia).

Hermetismul este prezenatarea unui intreg  sistem de legi, care guverneaza intregul Univers.. Aceste legi se manifesta peste tot, pe plan mental, material si spiritual. Aceste legi , constituie Legea a tot ceea ce este, Legea lui Dumnezeu. Mai jos, le voi descrie, pe fiecare in parte:

 1. Legea Mentalismului. Totul este spirit, Universul este mental. Tot ce este perceput de simturile noastre materiale, este spirit . Acest spirit nu poate fi explicat si definit, dar poate fi considerat si gândit ca un spirit universal, infinit si viu. Universul nu-i decât o creatie mentala a TOT-ului.
 2. Legea Corespondenţei .Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, Ceea ce este jos este si ceea ce este sus. Aceasta a doua lege explica ca exista o armonie, un raport constant, o corespondenta între diferitele planuri de manifestare ale Vietii si Fiintei – respectiv planul material, mental si spiritual. Planurile sunt asemanatoare, diferenta este doar de  grade si nivel de vibratii.
 3. Legea vibratiei. Nimic nu este în repaus, totul se misca, totul vibreaza. Aceasta explica ca miscarea se manifesta pretutindeni în Univers, ca nimic nu este în stare de repaus, ca totul se misca, totul vibreaza. Diferentele care exista între variatele manifestari ale materiei, energiei si sufletului, se datoreaza gradului diferit de vibratie.
 4.  Legea polaritatii.Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica însa de grade diferite. Aceasta lege are doi poli, in orice lucru sunt doi poli, doua aspecte opuse, intre care sunt intercalate grade diferite.
 5.  Legea ritmului.Totul se scurge înauntru sau în afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta în toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stînga.
 6. Legea  Cauzei di Efectului.Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se întâmpla conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii însa nimic nu scapa Legii. Aceasta lege explica totul se intampla conform legii, ca nimic nu se intampla  la intamplare, prin hazard, deoarece exista planuri diferite de Cauza si Efect, iar planul superior, domina intotdeauna planul inferior.
 7. Legea genului. Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifesta pe toate planurile. Pe orice plan de viata se manifesta genul Masculin di Feminin, care sunt oricand prezente si active,in toate fazele unui fenomen, pe orice plan de viata.

Aceste 7 Legi, arata Legea lui DUMNEZEU, in care Dumnezeu este Totul,Spiritul Infinit, Absolutul, Invizibilul, Intangibilul. Dumnezeu este intelepciunea infinita, este Cel prin care se manifesta toate si in care se manifesta toate. El este Legea si spiritualul, din care facem parte noi, si toata lumea in care traim.

Va doresc viata frumoasa si in acord cu respecatrea legilor divine!!

Bona diagnosis, bona curatio. (Bun diagnostic, bun leac)- sa ne fie la toti!

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

3 gânduri despre „Kybalion sau Legile Universale ale lui Hermes Trismegistul”

 1. You actually make it appear really easy together with your presentation however I
  find this topic to be really something which
  I think I’d never understand. It kind of feels too complicated and extremely
  extensive for me. I am having a look ahead on your subsequent submit, I will attempt
  to get the hold of it!

  Apreciază

 2. Just desire to say your article is as astonishing. The clarity to your
  publish is simply excellent and i can think you are a professional in this subject.

  Fine together with your permission let me to take hold
  of your RSS feed to keep updated with impending post.
  Thank you 1,000,000 and please continue the rewarding work.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.