Targul Bucurestilor,cu specific romanesc

poze-031

Am participat la Targul Bucurestilor,in Piata Constitutiei, unde au fost diverse atractii si lume multa cat nisipul. Noi stiam ca se va tine un concert, dar nici prin cap nu ne trecea ca va fi un concert de muzica populara. Atmosfera a fost chiar de targ. Lumea statea la mese, manca mici si bea must si vin. Apropos- mustul l-am gasit la pretul de 10 lei litrul!si am cam renuntat sa bem must, din acest motiv. Oamenii aveau multa voie buna, popularii cantau pe o scena, de mama focului si muzica se auzea pana departe. Deliciul l-au facut standurile mestesugarilor, cu tuica, zacusca frumos impachetata, ciocolata de casa in cantitati industriale, bijuterii de anticariat, obiecte de lemn sculptate, icoane pe sticla, ii de port national si multe altele.

Impresia mea a fost ca totul curgea ca la un balci- fumul micilor se ridica in vazduh, silumea statea la randuri kilometrice pentru un kg de must si de vin nobil. Forfota, voie buna, dar putini bani. Toata lumea casca gura pe la standuri, dar putini cumparatori- sau cel putin, asa mi s-a parut. Mai jos va arat si imaginile cu Targul Bucurestilor.

Si cum nu putea sa lipseasca politica, sau mai bine zis, sub pretextul unei sarbatori agrare, s-au strans semnaturi, cu tot cu date din buletin, pentru candidatura ca europarlamentar, a lui Nicusor Dan. Romania lui Caragiale, este prezenta si azi! Cheful romanilor, balcanizat si cu accentele politice, este prezent mereu si nu se dezminte  niciodata. Caragiale a spus-o si cand a spus-o , a ramas valabil  pana in ziua de azi. Unde e chef mare, acolo  e si politica!!

Una peste alta, mi-a placut ca se mai fac astfel de targuri si de sarbatori, in care tema principala este identitatea nationala. Inca nu suntem pierduti cu totul!

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.