A opta minune a lumii, sarea roz

candela-hymalaia-079

Sarea roz este hibrida. Sarea roz mi se pare cool mai ales pentru ca provine din Pakistan sau Himalaya, unde aerul este cel mai pur din lume si unde taranii traiesc ca acum 2000 de ani. Acolo  se prinde vesnicia de coada si aerul care iti intra in plamani este o binefacere pentru definitia de om. Sarea asta expira greu si este naturala. Ce occident, ce pastile, ce boli?  Viata este frumoasa, privita prin prisma sarii de Himalaya! ne intoarcem la origini si la sanatatea pura, la fapte si la consecinte, traite suta la suta pur. Stiu ca sunt o idealista, dar asta s-ar putea sa ma salveze de  aerul toxic de prin  zona. Priviti si va minunati! nu este o facatura, facuta cu bolmojeli de descantatoare si inventii de feng shui, gasite in buticuri de suveniruri, scoase la vanzare pentru a aduce profit, ci este sanatate pura intr-un bulgare de sare.  Cate buticuri nu or exista pe lumea asta, cu giumbuslucuri de vanzare, napadite de fierea celor care vand si nefolositoare in esenta? Bulgarele meu de sare, insa este nepretuit! Poate fi privita cu efectul de lentila, in care doar ni se pare poate ca este de forma asta, dar care pentru mine, este reala! zgruntoasa, neslefuita, antica si  putin din epoca bronzului. Imi lipsesc  pieile de animale si carnea cruda, ostoita la un foc de pestera.

Daca ar fi sa fac o descriere ermetica  a rozului, ca a opta minune a lumii, ar suna cam asa:

•sarea roz provine din muntele roz al Himalayei;

•oceanul exotic roz,populat de pesti roz; Flamingo, pasarea roz si deochiata de roz; pestera de sare roz, care se afla undeva prin lumea asta; minunea de copil, nou nascut, care este de un roz pur;

•campurile de flori roz, cu mirosuri de sulfina; ciresii infloriti roz, care explodeaza primavara intr-o vesnica celebrare a vietii;

•anotimpul  roz, din tara roz( Japonia), cand toti copacii formeaza un pat de flori roz;

•planeta roz;

•vaccinul roz, pastila roz, stafilococul roz si celulele roz, neuronii si tot ce mai exista roz in corpul nostru. Mai continuam? -si sa mai spunem ca copiii nu au dreptate si ca nu sunt spirite inalte, care vad culoarea roz in orice colt al acestei lumi, pe care noi adultii,  o vizualizam fara sa ne patrunda taina ei (si de aceea sunt veseli si incarcati cu fericire si copilarie)!

Traim intr-o lume roz, subtila, care  stie de stridente si de influente. Nu, universul nu stie de  glume, nu stie decat de mii de variante, pe care le vede intr-o singura viata, care trebuie consumate  si traite. Problema este  ca noi mai avem de inavatat de la univers  si problema este ca alegem de multe ori sa vedem  doar o singura varianta si o singura culoare, care ne inchide spatiul. Daca am privi din spectrul rozului, si am  alege din mai multe optiuni, am descoperi ca rozul este o optiune inspirata care poate fi asociata cu intuitia, sau cu ironia ca totul este prea frumos ca sa fie adevarat. A opta minune a lumii este pentru oricine  are ochi sa vada. Natura  este ironica, nu?

Visul de a ne regasi intr-o lume roz, este aici. Luati-o in pumni si faceti iubire din ea! Iubirea nu e de vanzare, iubirea e gratis!

 

Free love!

plajaroz1com-pinkflowerslivewallpaperhq-screenshot-2images-11images-10images-8

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.