Dumnezeu-parat si dat in judecata

Trebuie sa va povestesc azi, despre un caz iesit din comun, in care un  cetatean, Pavel Mircea, deţinut la Penitenciarul din Timişoara, a fost condamnat la 20 de ani pentru omor si care l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru că ar fi încălcat clauzele contractuale. Botezul, susţinea Pavel, este un contract prin care Dumnezeu s-a angajat să îl protejeze de rele în schimbul rugăciunilor. În schimb, Domnul l-a lăsat pradă Satanei. El l-a acuzat pe Dumnezeu  pentru inselaciune si luare de mita si a cerut sa i se inapoieze banii dati pe lumanari si pe slujbe, la biserica. Amuzant este ca  procurorii au fost chiar mai idioţi decât Pavel Mircea şi au dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale pentru că “Dumnezeu nu este o persoană reală şi nu are domiciliu”. Hai sa facem un exercitiu de imaginatie:

 

Acuzat: Dumnezeu in persoana.

Domiciliul lui Dumnezeu: sfantul locas, sau sfanta biserica

Adresa: unul din reprezentantii lui Dumnezeu pe pamant, care sunt multi si au niste adrese  cat se poate de veridice;

Sau adresa de email: Papa Francisc@yahoo.it;

Acuzatiile: cred ca trebuiau solutionate de reprezentantii bisericii, preotii, impreuna cu consiliul parohial, prin care vorbeste intelepciunea divina;

Banii care i-a dat pe lumanari paratului: dreptatea s-ar fi putut face prin donatii catre  partea acuzatoare si prin cuvinte de incurajare;

Verdictul: iertarea de catre reprezentantii lui Dumnezeu si  de catre  Dumnezeu insusi, care oricum il va ierta pe acest pacatos , ca si pe toti pacatosii de pe pamant.

Morala: Daca vrei sa il dai pe Dumnezeu in judecata, Dumnezeu fiind atoate iertator, iti va raspunde doar prin mijloace nevazute si neverificabile, cel putin asa a stabilit judecatorul. Oricum, reprezentantii justitiei, puteau sa aiba mai multa imaginatie si mai multa credinta in acest caz!

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „Dumnezeu-parat si dat in judecata”

  1. Realmente o deserto de sal é um lugar magnífico. Pena não ter feito tais fotos.. fiquei tão imnrisseopada com o enorme espelho que acabei curtindo bastante a massagem nos pés.Adorei seu blog… abraços.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.