Machiaj cu pete de iarna

 

 

images

 

Machiajul cu pete de iarna, are neaparat sidef.

Machiajul cu rujul rosu, luat dintr-un sertar obscur si impertinent, se pune pe buze, cu pensula de var. Luat dintr-un magazin de obsesii femeiesti si de lucruri exclusiv femeiesti, nu are seaman cu nici o blasfemie din lumea asta. Dupa ce dai cu rujul rosu pe buze, te trezesti ca joci un rol in propria piesa, fiind caterisita de la preotia cuminte a spiritului. Apoi, iti dai seama ca lucrurile astea pe care le detii in palmares, sunt niste medalii de succes, ce te fac sa te simti mai femeie decat cum esti tu de obicei.

Daca tu ca femeie tampa, crezi ca azi trebuie sa induci in eroare natura, prin frumusetea ta, atunci da-te cu un ruj roz, proaspat, ce iti face buzele mai catifelate decat oricand. Zic femeie tampa, pentru ca poti sa joci ce rol vrei, atata timp cat nu te mai canonisesti cu viata banala. Ai iesit din banal si acum te tii pe picioare ca un Zvarlefus si stii ca esti ceva mai onorabila decat Ioana D’Arc, daca se poate spune si asa. Stii ca nu te va crucifica nimeni ca te dai cu ruj si ca astepti complimente, fara sa te mai arunci in conjugari de stari de nefericire, amestecate cu banal si plictiseala.

Ai iesit. Cuceresti. Esti plina de aer proaspat , cu o usoara tusa de rosu si cu o usoara tenta de flori de primavara. Iarna cade in ireal si tu te imbeti cu rujul de pe buzele tale! Cazi si tu in extazul Sfintei Tereza, ceva mai pamantean si ceva mai vesel. Cu o pata de culoare, lumea iti pare mai artistica , mai mistica  si mai vie. Provoci in calea ta, sa ti se spuna ‘dna’! Provoci si ametesti cu o pata  pe buze. Elixirul vietii este nespus de frumos, indraznet si ai spune ca e cules din florile de maci din campia de flori. Buzele tale, sunt flori de maci rosii si suspecte de vorbe banale, ca si fiinta ta. Pana la urma, sunt banala, sau nu sunt banala?  Ei, asta nu e greu de ghicit! afla ca nu ai iesit din anonimat, dar ai o reflectie de primavara pe chipul tau! Primavara provoaca la fericire! Sunt eu, sau e primavara personificata in mine? Pe culmile nurilor, se asaza un fluture proverbial. Acum e iarna, dar va veni si primavara. Mai e timp. Din ghetarii iernii, ies doua buze la plimbare, apoi soptesc ceva ca pentru sine. O pata de culoare transmite esentialul si nu neaparat si logicul. Imi este bine asa. Prin rujul rosu, se aude o expiratie usora si apoi o inspiratie timida. Provoci si respiri. Esti femeie, orice varsta ai avea.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

2 gânduri despre „Machiaj cu pete de iarna”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.