La un pahar de iubire, de Paste

 

landscape-1456874990-easterdecorating

 

Ceas de Sarbatoare si de bucurie sfanta!

Cozonacul mamei, pasca, ouale stau pregatite pentru a fi bucurie in ziua Pastelui. La ceas de noapte, cand vom aprinde lumina la biserica, caldura divina ne va patrunde  in sufletele gaoace de oua.

Gaoacele de suflete,  vor fi pline de har si de lumina, iar Hristul va vindeca neiubirea si neputinta. Si sa va fie de bine cand veti  ciocni oul rosu cu cei drag! Precum cea care a vestit prima Invierea (Maria Magdalena), asa si noi sa il primim pe Mesia, Cel care a biruit moartea si ratacirea omului.

Azi mai este timp de iubire, de un pahar de vin  ciocnit cu cei dragi, de iertare si de reculegere.  Sa ne amintim ca suntem si suflete inviate, care ii apartinem lui Iisus!

Stiu ca femeile, care sunt credincioase prin definitie, si-au primenit si sufletele prin spovedanie si impartasanie, chiar daca uneori uitam drumul, ratacindu-l si nu mai  avem puterea si nici smerenia de a ne cere iertare. Si chiar daca nu ne mai gasim timp pentru cele sfinte, intr-o zi din postul asta, miracolul s-a produs pentru fiecare din noi… Asemenea si mortii se vor elibera din intuneric si vor avea lumina. Cei dusi sunt martorii nostri, Blajinii si cei care mi-au vegheat pasii in viata. Este frumos sa ne amintim de ei si sa le aprindem o lumanare, in semn de amintire. Oricum mormintele vor fi  pietre de poposire si izvoare de viata in noaptea asta sfanta.

Oricine se poate mantui si ce inseamna mantuirea mea, daca nu  linistea implinita, lumina iubitoare si iertarea izvorate din suflete, in ultimul ceas? Precum talharul de pe cruce a fost mantuit in cel din urma ceas, asa si noi sa ne gasim pacea, si pierderea noastra sa se transforme in gasire. PASII NOSTRI SA IL GASEASCA PE CEL CE ARE PUTERE SA IERTE SI CE NU POATE FI IERTAT!  Nu exista dezamagire, nici om pierdut, nici flacara care sa stea ascunsa! Nu este nimic pierdut, atata timp cat suntem candidatii cerului!  Sa bem o cana de iubire cu cei dragi si sa stam cu totii in faptul sarbatorii, bucurandu-ne de firescul din  noi !

Mai este timp de liniste inlauntruri, de cantari ce se aud pretutindeni, de rugaciuni ce se vor implini in noaptea asta sfanta!

Primiti lumina si raspanditi-o in candele si in suflete!

 

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

2 gânduri despre „La un pahar de iubire, de Paste”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.