Prietenii copilariei, sau reteta de adult

 

 

Stateam pe o banca si ma uitam in zare. Oraselul a ramas vechi cum il stiam. Gol, presarat cu oameni pe ici pe colo, doar pe alocuri se mai plimba oameni in varsta, impovarati de greutati.

Oamenii nu mai sunt ce au fost. Sunt oameni care te pun la rabdare, cu vorba. Cercul copilariei,  s-a zavorat si oamenii au uitat sa fie copii in suflete.  Au uitat  cum e sa fii copil, sa plangi si apoi sa razi – sa-ti treaca ca prin miracol.

In lumea zanelor si a spiridusilor, in care ei sunt cei mai mici dintre pamanteni, ei care nu au putere asupra oamenilor mari, se asterne seara. Lumea viselor isi intra in drepturi si ingeri blanzi coboara in zona. Unde ne-o fi fost capul cand ne doream  sa crestem mari? A fost o capcana si  o trezire dintr-un vis frumos.

Mai stii cand ne zbenguiam si alergam toate dealurile sa prindem fluturi de aur si zmee de carpa? Ai uitat ce fericire era in ochii nostri plini de mii de emotii  si  de trairi? Unde s-a dus tot tavalugul de jocuri si rasete colorate? Au plecat si au ramas undeva in strafundul fiintei. In Copilul  de ieri.

Azi suntem adulti si ne doare sufletul pentru orice. Cand o sa ne intalnim, prietene, sa vorbim despre copilarie, despre muguri de copaci, despre viata, fara resentimente. Mi-e dor de conversatiile lungi intre noi, prietenii de la bloc, cand dezbateam problema Sorilor, sau pe cea a planetelor sau a extraterestrilor. Intalnirile de Gradul 1 ne dadeau de gandit ca unor oameni mari pfff!!! – si deja ne inchipuiam ca vom fi rapiti de extraterestri si dusi pe o planeta infricosatoare!

Planul B:

Trecutul devine prezent.

Acum ne mai intalnim doar la Inviere si ne revedem dupa multi ani, fostii copii, azi oameni mari. Si nu spun de viata profesionala – unii suntem stingheri, altii mai impliniti, dar traim taina Invierii impreuna!

Asa sa fie viata?

Uneori viata este si asa. Dar daca suntem cu un pas inainte, atunci  ne ramane ceva frumos printre oameni.

Un om nu isi va aminti ce i-ai daruit, dar intotdeauna isi va aminti cum l-ai facut sa se simta!

 

8d78dcf58348f5a2af4bf43bd89bdad1

 

 

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.