GREEN de la ecologisti

 

images (43)

 

Despre ecologisti, numai de bine! Ii vezi pe strada, cum aduna peturile de „peste tot”, inclusiv de pe plaja Marii Negre sau din padurile lasate cu resturi de mancare. Ii vezi ca circula cu autobuzul sau troleul. Nu au masina, asa ca nu emana gaze de esapament, din simplul fapt ca vor o lume mai buna. Au si simtul umorului- „Pamantul merita mai mult, de la oameni de bine!”

Sloganul lor, este: „Vom avea o Terra in viitor, care ne va hrani numai daca vom avea grija de ea!”  Este frumos sa fii ecologist, sa fii Green! Esti peste tot, un motor care misca lucrurile si esti adeptul inventiei motorului cu apa, eventual ( cica s-a si inventat, dar  se prea poate sa fi fost eliminat cel care a incercat sa scoata la lumina o astfel de masinarie). Imi amintesc ca am citit  ceva asemanator in cartea „Fabrica de absolut” de Karel Kapek, o utopie a literaturii universale: cineva inventase o masina, Carburatorul producator de absolut, care poate sa produca energie la un pret infim si  in acelasi timp produce Absolutul. Absolutul  care nu este ceva anume, da startul la o serie de minuni, vindecari,  oamenii in prezenta lui fac apostolat si simt prezenta Divinitatii. Toate bune, numai ca se gasesc si profitorii si doritorii de a face profit de pe urma acestei fabrici de Absolut. Ei il vand, fara sa stie ca lumea este lovita de un val de credinta si ca este atinsa de prezenta Divinitatii, odata ce intra in contact cu el.

Va suna a  subiect utopic? De fapt, probabil ca  intr-un colt al lumii,  cineva viseaza chiar acum sa aduca la lumina o asemena masinarie… Si totusi, nu la asta viseaza si omenirea mai mult sau mai putin in termenii astia? De fapt nu stiu cat suntem de pregatiti sa fim conectati la Absolut, traind intr-o lume bazata pe castig, profit si pe consumatorism. Nu cumva povestea cu Ecologia este interconectata cu copiii din Africa care mor de foame, in timp ce europenii si americanii, isi umplu carucioarele in supermarketuri, iar apoi arunca un sfert din produsele cumparate, pentru ca s-au alterat?

Eu care sunt o idealista, imi place sa fiu Green! Nu am plantat eu multi copaci, dar intentionez sa o fac, in speranta ca prin gestul meu, voi face o lume mai buna.  Respect natura si nu sunt de acord cu taierea padurilor in masa, care s-a produs in Romania, doar de dragul profitului. A taia padurile unei tari este ca si cum ne-am taia portia de ozon si de oxigen, care intra in plamanii nostri. Si asta nu este valabila numai in Romania, caci natura nu are granite. Taifunurile si razele radioactive, sunt produse de om, asa cum armele sunt produse de om. Acum se lucreaza cu arme biologice. Cica rusii sunt cei care au o tehnologie avansata in acest sens si cum suntem in coasta lor, nu ma mir de ce a fost iarna in plina primavara, desi ar mai fi si explicatia cu incalzirea globala.

Intorcandu-ma la oile mele, care sunt cat se poate de pasnice,  cred ca e bine sa fii ecologist. Sunt oameni care traiesc minimalist si in zilele noastre si sunt considerati inapoiati. Da!! Pentru ca au o casa din lemn sau din barne la tara, pentru ca se ocupa cu gradinaritul si pentru ca nu au luxul de a avea masina, pentru ca se uita la TV o ora pe zi! Si lista poate continua… nu consuma apa decat necesarul, planteaza pomi fructiferi si traiesc si din productia pe care o fac   pe terenul lor. Si nu merg la supermarket! Da, mai sunt si oameni frumosi, care traiesc frumos! -de care noi majoritatea tindem sa ne miram  de modul lor de viata, care presupune efort si munca. Eventual, cand vrem sa tragem o gura de aer curat, fugim la tara la ei( in cazul meu la mama), sau la munte, undeva unde sa ne simtim  liberi de toate facilitatile si tehnologia cu care traim zilnic.

E bine sa fii ecologist? Cred ca da, desi asta implica un mod de viata si o renuntare la leptop, Facebook, consumul de utilitati in plus si multa conectare la natura!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.