Surogate de menta

 

images (64)

 

Surogatele de menta sunt idilele tale cu viata. Te-ai trezit intr-o buna zi, ca ai fost sugativa  toata viata si te-ai procopsit cu niste clisee. Ai saltat pe de  laturi de linia permisiva, dincolo, unde cresc menta si sanzienele, cele mai mirositoare buruieni din lume. Una miroase a vesnicie si una a sarbatoare…

Fiinta!  te-ai preschimbat in sacal, apoi in leu, apoi in lup si alta data in cangur cu marsupiu, care isi duce poverile cu demnitate.

Si atunci cand ti-ai pus menta pe tample, menta in os si in prezenta ta, te-ai trezit ca miroseai mai dihai ca bunica in pragul casei, care avea in brate manunchiuri de flori pentru nepoatele ei. Ai furat parfumul unui alt veac, unei alte ere, in care prajiturile erau delicatese si privirile erau blandele priviri ale blajinilor.

Descoperind lumea, te-a infrant ea pe tine de nenumarate ori, dar fortele Cerului nu au dormit niciodata, asa ca ti s-a dat inapoi ceea ce ai cerut.

Si iata ca ai batut cu piciorul muntii, schiturile si ai inotat in apele marii, cu gandul ca intr-o zi vei gasi ceea ce ti-a fost promis atunci cand erai doar un prunc. Crede ca nu-ti va fi dat! Nu esti mai presus de  muritori ca sa pleci de aici fara sa platesti tribut, fara sa speli negreata de pe ia alba si sa o faci imaculata, alba ca spuma laptelui!

Distanta dintre nas si  gura, este o rasuflare fierbinte, care iti taie gandurile ce mint. Caci da si gandurile mint frumos, mint ca o amanta atat de fina si prevazatoare cu tine, incat nu stii in ce pozitie te afli, la un moment dat: esti complice la perversitatile ei, esti un flurure ce se zbate sa iasa din coconul de matase, sau esti barbatul care se lasa sedus?

Gandurile fine  se afla in tine ca un regiment de soldatei, care lovesc cu tarnacoapele in tamplele tale si transpira voios, spre a construi o increngatura de ite, care se folosesc de tine pentru a dovedi ceva.  Fiecare dintre noi, stim ce vor sa dovedeasca gandurile noastre.  Legea Cauza- Efect este destul de perfecta ca sa explice de ce gandurile noastre  se zbat sa dovedeasca fie ca suntem ceva, fie ca nu suntem. Intr-o lume imperfecta, de ce ar fi gandurile noastre perfecte? Maestrul gandurilor, in orice caz, nu cred ca este din lumea noastra… dar Avatarul Maestrului, cred ca a trecut pe aici… si a lasat si urme adanci…

Busola este aruncata undeva in nisipurile miscatoare ale mintii si noi ne invartim in jurul busolei  si ceea ce este cel mai grav, zic eu-  fara arme si fara munitii. Suntem o planeta ocupata si populata de ganduri straine, gandurile care sunt armele altor fiinte superioare si malefice? Inclin sa cred ca da…

 

 

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.