Non, je ne regrette rien!

Frunze-n  cer si Je ne regrette rien!

Speech de toamna, cand muraturile sunt ce trebuie sa fie, cand nu regreti nici o secunda ca e toamna, ci te pliezi ca o mulatra in peisajul colorat de  anotimpul vechi si nou. Sunete de pian se aud de la vecinii de sus, care au o fetita ce canta zilnic,iar sora ei exerseaza la flaut si timpul ti se pare ca se comprima cu betoanele blocului si cu evadari prin gradini de  pe la tara.

Ritual de sambata

Fotografii care bat la ochi prin momentele prinse in ele, unice, de colectie si salvate in PC. Pozam flori, pe noi si iar pe mine. Imi place sa ma arat in fotografii, ca si cum as fi o intreaga lume  pentru cineva…

Buna dispozitie cu incarcatura de schimbare de macaz, asta aduce toamna. Planuri, evadari din orizontul zilnic, mituri care isi gasesc locatia in mine si fac permutari importante. Apoi vise,  plimbari de toamna pe sub copacii care raman drepti, indiferent de  cate parbrizuri intra in ei. Seri cu romantioase promenade pe strazi de capitala, intalniri de vacanta prelungita, fara adrenalina, ci doar cu voie buna si cu miros de prietenie.

Timpul  de acum, este doar o ceasca de cafea sorbita intr-un colt de cinema, la un film romantic, atunci cand astepti sa urmeze actiunea. Si te simti ca si cum vei intra intr-o bula a timpului, unde lumea  se opreste pentru doua ore, pentru ca sa ruleze actiunea. Asta este senzatia unica  pe care ti-o da cinematografia…

Filme, arta, fotografii, amintiri, toamna cu tomuri de vara, garderoba de toamna cu rochii cu linie eleganta ( nou achizitionate), copii galagiosi care isi disputa dreptul la o jucarie si care traiesc vacanta pe ultima suta de metri. Versuri si franturi de viata vazute din mersul masinii, munca de toamna a taranilor si oameni care fac polemici la tv.  Altii lupta pentru a da replica- cei mai inteligenti, care cred ca au ceva de spus-, iar poetii scriu versuri, fiind nepasatori la cerintele lumii.

Toamna si non, je ne regrette rien!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.