Lupii

 

images (67)

 

Lupul, animalul cu instincte ascutite, statea la panda in cotloanele sufletului pentru a ataca prada. Fiinta lui incordata, astepta clipa in care putea ataca. Nimic hilar, nimic simpatic, doar doi ochi ce luceau in intuneric, doua luciri taioase. Ochii de lup. Viata lor nimeni nu o poate intelege…ei sunt haita care fuge pe  nicaieri si care ataca tot ce intalnesc in cale.

Lupul era un animal sfidator. Intr-un dialog cu omul, lupul zicea asa:

-Mie nu-mi plac prazile usoare, ci doar zambetul curcubeului care rasare in zari, cand campiile pustii se contopesc cu cerul. Ochii imi sticlesc avid cand ma vad in campul liber si cer binecuvantare Cerului… caci da… si eu cer binecuvantari si mi se dau…in legea mea. Tatal meu, Lupul suprem, stie ca eu lupt pentru asta si ca asa e  firea mea, de a lupta in haita pentru crezul meu. La noi, la loc de cinste este onoarea de a rapune, de a ucide fara sa cracnesti si de a intoarce spatele atunci cand ai rapus prada -Asta este onoarea cea mai mare. La noi in haita nu exista frica ori teama, caci odata ce ne temem, vom fi ucisi de ceilalti lupi.

-Si totusi te vad diferit fata de restul. Mi se pare ca ai ceva uman in privirea agera  si in ochii sticlosi ca apa!

-Nu aunt cu nimic deosebit  fata de haita lupilor, decat cu faptul ca noptile privesc cerul si privirea mea salbatica il soarbe cu nesat. Acesta este rasfatul meu, pentru care sunt deosebit de ceilalti lupi si toti ma considera un  visator fara scapare. De altfel, privirile noastre avide de prada sunt blande doar in somn, atunci cand suntem doar noi si Creatorul nostru. Atunci cand stelele sunt ale noastre si campia este o nesfarsita casa a neamului de lupi.  Cand doarme instinctul din noi si ochii sangerii nu mai sclipesc ca doua fulgere in bezna noptii. Atunci avem doar urechi sa auzim si cei mai fini pasi si atunci doar cerul incuviinteaza fiinta noastra  cruda si salbatica.

  • Este extrem de trist sa spui asta… uite la tine, esti un animal frumos iar lumea ta nu poate fi atat de cruda!

-De fapt suntem atat de cruzi pentru ca trebuie sa ne aparam  teritoriul. Ce ne-am  face fara teritoriul nostru? Unde am putea sa punem  capul si sa ne ascutim ghearele?

-Este ingrozitor ce imi spui… poate  ai sa crezi sau nu, dar sunteti o specie  rara. Daca s-ar pune pret pe capul vostru, care crezi ca ar fi pretul?

-Probabil ca nimeni nu stie, in afara  Marelui Intelept din haita lupilor. Pretul nostru poate fi o pana cazuta a unui soim ce zboara in inaltimea cerului, sau urletul in noptile cu luna, in care ne adunam  ca intre frati. Atunci  cand dansul lupilor este tot ce ne-a mai ramas si cel ce ne inspira.

-Sa stii ca nu am mai vazut ochi ca ai tai, atat de sticlosi si tristi…

-Da, ochii mei sunt tristi. Noptile vorbesc cu spiritele  si le ascult in tacere. .. Asa  trec noptile prin viata lupilor. Cand oamenii se duc la somn,  noi veghem spiritele noptii,  hotarindu-le soarta. Si da, noi  pazim  spiritele ratacite, aici in campurile  sinistre ale nesfarsitului pustiu. Alteori le sfatuim sa ia drumul apelor si sa se duca ca intr-o sarbatoare, la oamenii din sat, la cei mai buni. Acestia sunt zeii vietii pentru noi si sunt singurii pe care noi ii putem intelege. Pentru ca sunt blajini si smeriti cu inima si  de aceea le spunem „blajinii”.

Zicand acestea, lupul singuratic lua drumul campului pustiu si se indeparta cu haita lupilor flamanzi. Unde? nu se stie unde, poate intr-o lume unde puteau sa-si potoleasca foamea neostoita si  aveau sa scurme in pamant, cu  ghearele ascutite, sa isi marcheze teritoriul. Si poate mai plecau  in locul unde puteau sa-si odihneasca privirile  umede si fioroase, de fiinte salbatice si neintelese.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „Lupii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.