Lupii

 

images (67)

 

Lupul, animalul cu instinctele ascutite, statea la panda in cotloanele sufletului pentru a ataca prada. Fiinta lui era o coarda incordata care astepta clipa in care putea ataca. Nimic hilar, nimic simpatic, ci doar doi ochi ce luceau in intuneric, doua luciri taioase. Ochii de lup. Viata lor nimeni nu o poate intelege, ei fiind haita care fugea pe  nicaieri si care ataca tot ce intalneau  in cale.

Lupul era un animal sfidator: -mie nu-mi plac prazile usoare, ci doar zambetul curcubeului care rasare in zari, cand campiile sunt pustii si nu sunt decat eu si cerul. Ochii imi sticlesc avid cand ma vad in campul liber si cer binecuvantare de la Cer… caci da… si eu cer binecuvantari si mi se dau…in legea mea; tatal meu, Lupul suprem, stie ca eu lupt pentru asta si ca asa mi-e firea de a lupta in haita pentru crezul meu. La noi, la loc de cinste este onoarea de a rapune, de a ucide fara sa cracnesti si de a intoarce spatele atunci cand ai rapus prada. Asta este onoarea cea mai mare. La noi in haita nu exista frica, nici teama, caci odata ce ne temem vom fi ucisi de ceilalti lupi.

-Nu m-am deosebit de multe ori cu nimic fata de haita, decat cu faptul ca noptile privesc Cerul si privirea mea salbatica, il soarbe ca pe o cupa de nectar. Acesta este rasfatul meu, pentru care sunt deosebit de ceilalti lupi si toti ma considera ciudata creatura si visatorul fara scapare.

De altfel, privirile noastre avide de prada, sunt blande doar in somn, atunci cand suntem doar noi cu Creatorul nostru. Atunci cand stelele sunt ale noastre si campia este o nesfarsita casa a lupilor.  Cand doarme instinctul din noi si ochii sangerii, nu mai sclipesc ca doua fulgere in intunericul noptii. Atunci avem doar urechi sa auzim si cei mai fini pasi,  si  stim ca doar cerul incuviinteaza fiinta noastra  cruda si salbatica.

  • Este extrem de trist sa spui asta… uita-te ca esti un animal frumos, iar lumea ta nu poate fi atat de cruda!

-De fapt sunt crud pentru ca trebuie sa-mi apar teritoriul. Ce m-as face fara teritoriul meu? Unde sa imi pun capul si sa imi ascut ghearele?

-Este ingrozitor ce imi spui… poate  ai sa crezi sau nu, dar sunteti o specie deosebita  si rara. Daca s-ar pune pret pe capul vostru, care crezi ca ar fi pretul?

-Probabil ca nimeni nu stie, in afara de Marele Intelept din haita. Pretul nostru poate fi o pana cazuta de la un soim din cer, sau un urlet in noptile cu luna, in care ne adunam  ca intre frati, cand dansul lupilor este tot ce ne-a ramas si tot ce ne inspira.

  • sa stii ca nu am mai vazut ochii tai atat de tristi ca ai tai, acum.

-Da, ochii mei sunt tristi. Noptile spiritele vorbesc doar cu noi si noi le ascultam in tacere si ne intretinem la conversatii lungi cu ele, desprinse din povestile oamenilor si din legendele celor O mie si una de nopti, pe care chiar ele ni le povestesc. Iar noi le ascultam in tacere. Asa ne trec noptile, cand oamenii se duc la somn, iar noi stam la veghe cu spiritele pentru a hotari soarta lor. Suntem paznicii lor alaturi de Hades, paznicul imparatiei iadului. Si da, noi  pazim aceste spirite ratacite, aici in campurile triste si sinistre ale pustiului. Alteori le sfatuim sa ia drumul apelor si sa se duca la oamenii care nu au in suflet decat bunatate – acestia sunt ca niste zei pentru noi si noi ii putem intelege, pentru ca sunt blajini si smeriti cu inima, de aceea le spunem „blajinii”.

Zicand acestea, lupul singuratic lua drumul campiei pustii si se indeparta cu haita lui de lupi flamanzi. Unde? nu se stie unde, poate intr-o lume unde puteau sa-si potoleasca foamea imensa si sa-si odihneasca privirile reci si umede de fiinte salbatice.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „Lupii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.