Cosmaruri majestuoase

 

Ferma-levantica-Somerset-Anglia01

 

Pana cand te va urmari Katiusa sentimentul ala de culpa? pana cand o sa mai ai cosmaruri cu barca care cadea de la o inaltime considerabila si in cadere lovea fiecare piatra din muntele cascadei. Cu fiecare petala de lacrima care i se scurgea pe obraji, Katiusa se trezea din vis si  de fiecare data se simtea epuizata. Cand se trezea, norii de pe cer erau ca o perdea in sufletul ei si ca o presimtire ca ceva nu este in regula. Nestiind daca este trista sau era doar rutina  diminetilor, in care   lamaia era agatata in cantul canii cu ceai de iasomie si ea tarandu-si picioarele, se simtea ca un avatar care ii luase in stapanire trupul.

Pana la urma, in momentele astea, Katiusa nu-si mai amintea nici ca va rasari soarele si pe strada ei si nici de curcubeul care era binecuvantarea ei, inca de copila. Acum se simtea nesatisfacuta. Multe dimineti aveau culoarea cenusie si avea sentimentul ca pierduse o batalie, asa cum Lucifer pierduse batalia dintre bine si  rau si era  pierdut pentru vesnicie.

Atemporala s-a simtit de multe ori, dar ca acum niciodata. Daca ea, Katiusa nu va avea succes in ceea ce si-a propus cu copiii de la scoala, daca inca va mai lucra, daca nu se va pierde pe ea pentru totdeauna, asta apartinea de fatalitate si de faptul ca nu era sigura pe ea decat atunci cand era ea cu sine insasi. Atunci descifra multe semne care erau doar niste balene de ganduri, atat de mari, incat nu le putea ignora.

Ce importanta mai avea sa se expuna in societate, cand visul ei, al Katiusei, era sa goneasca pe strazile din campul de lavanda, totul fiind mov si tesut in iluziile ei ca intr-un filigran, ea potrivindu-se perfect cu odiseea de lavanda?  exact asa s-ar fi simtit cand ar fi sofat masina sport, pe care visa sa si-o achizitioneze! s-ar fi simtit importanta in masina aia pe care nu putea sa o cumpere, dar care ii bantuia constiinta, si i-ar fi dat sentimentul ca traieste o aventura aristocrata. Atunci s-ar fi simtit femeie libera. Desi era libera de toate principiile amorale, nu se simtea libera de limitarile unor sume de bani care i-ar fi dat ceea ce avea nevoie.

Katiusa nu avusese niciodata simtul proprietatii prea dezvoltat, dar acum ajunsa la varsta la care totul se concentra pe latura materiala, isi spuse siesi ca e timpul sa schimbe persepctiva. Deci masina, motorul si benzina, aveau sa ii cumpere libertatea- isi spuse Katiusa. Nu pt incapea  doi timpi in dorinta de a avea, ca odata gandit, stia ca universul va si materializa dorinta si asta tocmai  in momentul in care ea ar fi crezut ca totul e pierdut. Pana la urma a fi femeie salbatica e o optiune buna, dar sa conduci o masina sport, era mai mult decat putea sa spere.

Katiusa facu pace cu ea si cu natura si isi dadu seama ca entuziasmul ei era viu. Si totusi, ce putea fi mai amoral decat atat? stia ca atunci acest lucru nu va  fi decat ‘a sweet serrender”  dupa toate cate ii daruise viata. Katiusa gasise cheia semnelor din cosmarurile majestuoase si a noptilor albe pe care le stransese la sanul ei. Pana la urma copilul ei nu murise, era tot acolo vestindu-i numai de bine– si ca nu trebuie sa se schimbe, ci  doar ca ea trebuie sa mearga mai departe. Isi stranse camasa de culoarea untului la piept, acolo unde isi strangea si copilul mort in brate, ori de cate ori se gandea ca este singura. Dar acum isi dadu seama ca nu este singura, ca el, de pe lumea cealalta ii spunea sa mearga mai departe. Si se gandea ca trebuie sa mearga undeva departe, intr-un loc unde se putea intalni cu el, copilul ei. Acolo, in acel loc unde numai cu masina putea ajunge: in campurile cu flori de levantica mov,  unde o astepta copilul ei cu bratele deschise, gata sa o imbratiseze.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.