Goana dupa vise sau cum este sa fii vulnerabila

femei cu tulpan

Idila este imediat fermecata de catre salvatorul ei cu ochi verzi, irezistibili. Ceea ce pentru Luca, barbatul fatal era o treaba complicata, aceea de a-si defini si accepta sentimentele.  Ca intr-un roman siropos, intre cei doi se infiripa  un je ne sais quoi.

Cei doi, Idila si Luca trec prin pericole si provocari, lumile lor ciocnindu-se ca doua focuri de artificii care explodeaza in inaltul cerului si ating limitele exploziei de fericire pura. Idila invata sa conduca masina si Luca o seconda. Cate provocari, cate indoieli si cate raspunsuri  dintr-o bucata s-au intamplat, asa ca intr-o idila romantata, nu stiu sa va spun. Stiu sa va spun ca Idila care era o pasionata de psihologie, de semnificatii ascunse,  de semne si Caballa, cat  si de viata vechilor evrei,  gasise mii de semnificatii ascunse si a bifat toate gesturile lui Luca, ca un contorizor care nu se mai opreste din mers. Masina ce gonea pe strazile Bucurestiului, ascundea in ea o idila unica, oculta si in acelasi timp nefortata a doua lumi ce s-au intalnit ca din inatmplare.

Siropoasa poveste era nu despre ce ar fi putut sa reiasa din povestea de dupa, ci ce  se intampla acum intre cei doi: se intampla ca perfectiunea sacaitoare pe care o cauta Idila, se transforma in acceptare benevola a unei parti din ea, infime parti care nu o descoperise nimanui si pe care irezistibilul Luca o descoperi fara ca ea sa ii spuna un cuvant. El era un sceptic bogat  cu toate tiglele pe casa, fara sa fie misogin si caruia ii placeau provocarile si pericolele, cu care de altfel se si hranea. Era un tip instinctual si care nu se dadea inapoi din fata niciunui pericol si niciunei femei pe care o cunoscuse. Asta era o problema pentru Idila, dar  pentru cine nu ar fi fost? Prea multe femei, prea multe fuste care se perindau prin masina lui si totusi… situatia o cerea. Cand accepta un blind-date cu Luca, aparent sarmant dar s-a vazut ca era un tip prea profund pentru ea.  Acest zeu modern care era prins in situatii limita si care traia la limita dintre femei  si masina si caruia destinul ii rezervase multe blinde-daturi, o fascina in asa masura pe Idila, incat ii venea sa isi dea doua perechi de palme. Totul era la masura pe care ea visa  sa o gaseasca intr-o zi. Sau mai bine zis, stia ca e acolo…

Apoi ei doi plecara intr-o calatorie. Ea se duce la o toaleta intr-o benzinarie, unde este atacata de un psihopat care ii distruge rochia galbena, primita cadou de la Luca. De nicaieri, apare  Luca care era un tip versat atat in viata cat si in pericole si o salveaza, impuscandu-l pe psihopatul care vroia sa o posede. Astfel  barbatul din viata Idilei, se transforma in eroul ei, in momentul in care Idila este  cea mai vulnerabila fiinta de pe pamant.

Idila a murit de fericire cand Luca a salvat-o si de fiecare data cand se intalnea cu el, avea o mantra dezaxata pe care si-o spunea in gand: „hai sa murim amandoi la bordul masinii!” In scena asta ea fuge de familia ei care nu o intelege si care ii face numai necazuri si se casatoreste cu Luca  in stil american, pe malul marii, oficiile fiind facute de un pastor care le citeste din Biblie.

In ziua aceea cand  ei doi pleaca  de la nunta, are loc un accident si Idila moare chiar in ziua nuntii ei.  Ajunsa pe lumea cealalta, ea gaseste multe suflete care o intampina, dar este trimisa inapoi, intr-un alt trup ca sa salveze suflete de la pieire. Ea ajunge sa faca studii de Teologie si chiar daca nu va practica ca profesoara de religie, Idila isi dedica o mare parte din timpul ei, ajutorarii semenilor. Idila pleaca in Italia, unde viata ei este impartita intre batranii pe care ii ajuta si biserica si  unde este foarte fericita pentru cativa ani. Apoi se intoarce in Bucuresti, unde isi dedica trei ani din viata ei practicii rugaciunii. Ceea ce este scandalos pentru cei apropiati, mai ales pentru surori care o considera o inadaptata social, fiind acuzata ca nu se ocupa de propria viata si ca traieste in afara realitatii si sistemului. Practic Idila  se intoarce pe pamant nu la vechea familie, pentru care trebuia sa ramana moarta, ci la una cu totul noua. In noua viata Idila nu are confortul pe care il viseaza, practic ea se lupta ca sa salveze suflete de la pieire si trebuie sa lupte pentru a se salva si pe ea.

Pana la urma Idila devine scriitoare si continua sa lupte si sa salveze oameni si pe ea, din situatii in care nu ai banui ca poate intra.

Va urma…

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.