De ce îmi place să scriu?

Poți să ții și ochii închiși când te rogi, sau reciți dintr-o poezie.  Nu cred că v-am mai vorbit despre asta, deși mă gândesc la câte situații ridicole au fost în copilărie, când elevă fiind, recitam poezii. Le mai și scriam. Profa mea care mi-a fost mentor în recitarea poeziilor și mai târziu profesoară de limba latină, Lola, era o mignonă dură și coaptă la minte. Deși nu avea mai mult de 27 de ani când am cunoscut-o . Atât de bună profesoară era, că deși nu avea studii superioare, era un monument de perseverență și de tactică în lucrul cu copiii. Dar nu avea decât liceul, după cum v-am mai spus. Pe lângă asta, m-a ambiționat atât de tare, încât uneori când făceam repetiții la clubul de poezii, mă făcea să plâng. Dar era în beneficiul meu. În liceu s- a comportat  ca și cum nu m-ar fi cunoscut de la 12 ani, de la clubul de poezii. Între timp făcuse Literele. Era o altă variantă a Lolei, mult mai îmbunătățită decât o cunoscusem eu în copilărie.  Era perfecționistă, după cum vă spuneam. Lola era  blondă îmbrăcată tot timpul în roșu și se dădea cu un ruj roșu aprins de scenă, când venea la ora de latină. S-a întâlnit apoi cu sora mea mai mare și a întrebat-o ce vreau să fac după liceu. La care ea i-a spus că vreau să merg pe partea umanistă și Lola i-a făcut o observație pertinentă- că am nevoie de latină. Tot liceul am fost inspirată să scriu poezii- nu cred că v-am povestit. Le scriam și le recitam pe scenă. Dar trăiam totul așa de lejer, încât poeziile lui Nichita Stănescu erau mai mult decât o descoperire pentru mine. Mai mergeam și la clubul de pictură, cu care am cochetat și în facultate. Cred că o să mă apuc de pictură din nou. Am văzut niște picturi ale unor bloggărițe din on line, care mi-au stârnit pofta de a picta și mi-au amintit ce stări de liniște îți dă pictura. Oricum stările pe care le ai atunci când pictezi, sunt unice. Scrisul este o altă poveste. Îl consider ca un sistem imunitar care este la vedere și care trebuie hrănit tot timpul.

În capitolele cu scrisul cărțile, sunt la început de drum. Am reușit să trec pe hârtie poeziile mele și nu o să mă opresc aici. Deși cred că poeziile mele nu sunt pentru oricine. Au fost voci care mi-au spus că sunt prea grele, complicate, dar au fost și oameni care mi-au spus că mă admiră pentru cartea pe care am scos-o. Cred că timpul va dovedi dacă sunt bune, sau nu.

Planuri despre scris și despre cărți

Am multe planuri pe care vreau să le aduc la lumină. Vă fac o dezvăluire pentru cei ce mă urmăriți, că următoarea carte va fi proză. Atât pot să vă spun acum. Va fi un subiect mai ușurel decât cartea de poezii, ceva foarte relaxant, legat de viața unei femei care trăiește toate așa cum vin. Între timp ideile mele îmi curg în căpșorul ăsta de debutantă și vă mărturisesc că îmi doresc să ajung faimoasă, dar asta te obligă foarte mult. Mai bine este să rămâi în umbră, căci atunci când ai ambiții mari, ai și așteptări mari și ți se cere mult. Nu o să ajung eu ca Jakye Rolland, că nu vreau să scriu literatură Sf, dar tot ce pot să vă spun, este că am punctele de reper care să mă ducă la o carte bună. Și vă dau și un pont dragi bloggeri care vreți să scrieți o carte,  că nu aveți nevoie de confirmări. Confirmările și întrebările despre asta, nu se pupă cu ceea ce are în cap un scriitor. Simpla confirmare, poate distruge fragilul castel pe care l-ați construit.

Cam atât despre scris și dacă vreți să știți mai multe, am scris aici și aici despre ce înseamnă scrisul pentru mine…

So long…

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.