Bursa binelui organizează în fiecare an, Campionatul de bine

 

Bursa binelui.ro

Sunt mulți oameni care au nevoie de ajutor. Suntem mulți cei care îl putem oferi. Mă gândesc la lucrul ăsta și la faptul că sunt copii, tineri, oameni în vârstă, care se luptă cu cancerul. Când această boală nemiloasă și lovește un om, lovește în întreaga familie. Persoana în cauză trebuie să se trateze în condițiile de sănătate din România, în spitalele din România și cine știe, poate scapă. Am avut în familie câteva cazuri de cancer și de aceea vă spun că este o boală care consider eu că nu ar trebuie să existe pe pământ. Nu mi-am imaginat niciodată cât chin poate avea un om care are cancer.  Nu cred că este ceva mai dureros, să mergi în spital, să te opereze și doctorul să te trimită acasă, pentru că nu mai are ce să-ți facă. Istorii repetate în multe familii…Trist este că sunt și copii care trăiesc cu această boală. Unii înving, unii, nu. Selecția naturală este nemiloasă și fiecare are un bagaj genetic, mai slab sau mai tare, cu care luptă pentru supraviețuire.

De obicei de Crăciun, devenim mai buni, sufletul ne este mai deschis și avem dorința de a dărui din prea plinul nostru. Crăciunul are efectul unui miracol, în viețile noastre. Colindele, bradul și cei dragi, ne sunt alături ca și cum toată iubirea de pe planetă este în casele noastre. Sufletul se încălzește și am vrvea să rămânem în acest timp magic al Crăciunului, pentru totdeauna.

Pe plan social este nevoie de multă iubire, transpusă în ajutorarea celor care au nevoie. Faptele bune sunt cele care ne scot din zona de confort și ne fac să privim în afara noastră, măcar în această perioadă din an. Dar crezi că este de ajuns? Este nevoie să facem donații tot timpul anului și pentru aceasta BCR  a lansat Bursa Binelui.  BCR și Bursa Binelui își dorește ca oamenii să facă donații pentru toate domeniile sociale, care sunt defavorizate- începând de la sănătate, copii care trăiesc în sărăcie și care au abandonat școala și multe probleme sociale cu care se confruntă țara noastră.

De exemplu, într-un orășel din județul Vaslui, Negrești, spitalul orașului s-a închis de 10 ani și nimeni nu a ridicat un deget ca să îl redeschisă. Urmarea? Oameni care au murit până la sosirea salvării  la ei acasă. De aceea îmi pun întrebarea – se mai uită cineva la acești oameni? În general în județul Vaslui sunt comunități de copii foarte săraci. Aici sunt familii în care mamele au plecat în străinătate și copiii au fost crescuți de bunici, în sărăcie. De aceea eu optez pentru ajutorarea copiilor din Județul Vaslui și am donat o mică sumă pentru Centrul de copii defavorizați din Vaslui.

Cei care doresc să doneze, pot dona sume mici sau mari, de la 5 lei la 1000 de lei, persoane fizice. Toate plățile sunt securizate, se procesează prin intermediul EuPlatesc.ro și nu se percepe comision.

Bursa Binelui

De asemenea pot participa și ONG-urile , cu sume de donații până la 5000 Euro.

Pe Bursa Binelui profitul se măsoară în recunoștință și recunoaștere. Și faptele bune au o valoare foarte mare, aceasta constând în susținerea morală și materială a celor mai puțin norocoși. Indicele de Fapte Bune care măsoară tranzacțiile cu faptele bune ale jucătorilor de pe Bursa Binelui: organizații, donatori, voluntari și suporteri.

Aceasta înseamnă un ajutor pentru comunitățile locale, care trebuie sprijinite și ajutate să crească. Noi în România, nu avem mentalitatea de a dona, dar cu puțin noroc și bunăvoință, se găsesc oameni cu suflet mare, care să doneze pentru cauze sociale. #Fundraising  și #crowdfunding este un mod de a ne deschide inimile și de a întinde o mână celor ce au nevoie. 

Cine poate deveni utilizator pe Bursa Binelui?

  1. Persoanele fizice:
  • Donează pentru cauza/ cauzele în care cred
  • Promovează cauzele pentru care donează prin instrumentele oferite de Bursa Binelui
  • Fac voluntariat pentru organizațiile înscrise pe platformă.

 

Articol scris pentru Superblog 2018.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.