Colind în sufletele voastre- Crăciunul este aproape

Se apropie cu pași repezi sărbătoarea Crăciunului. Vedem pe sticlă reclame cu reni, moși Crăciuni, crăciunițe pe on line, bannere cu cele mai bune oferte la cadourile de Crăciun. Voi v-ați hotărât ce le luați celor dragi? La paralela 45 dintre soare și iarnă, mi-ar plăcea să petrec un Crăciun sub o pătură de lână pufoasă, cu o cană de ceramică de ceai de mentă cu steluțe iernivore, și cu colindele tradiționale pe fundalul iernii.  Dacă stau să mă gândesc mai bine, elfii și spiritul Crăciunului se simte încă de pe acum. Peste tot sunt brazi la vânzare, aducându-ne aminte că vânzările și comerțul au devenit un spirit pragmatic al lunii decembrie.

Mulți dintre noi își petrec Crăciunul în supermarketuri, în căutarea a nu știu ce și nu știu câte produse happy, care au pe ele cel puțin o fundiță roșie și cel puțin o reclamă cu câte un moș Crăciun în roșu.

carti-sub-brad

În perioada asta, simțim că ni se suie sufletul în piept și în loc de inimă de piatră, avem o inimă bună de dăruit și celorlalți. Cu generozitate, zâmbete și beteală, Crăciunul își face apariția pe nesimțite, aducând miros de portocale în case și  tradiționalele bucate, căci nu există Crăciun fără cozonaci, colaci și piftie. La ușa casei vom oficia Ajunul Crăciunului, sub vâscul verde, simbolul  iubirii și al abundenței. Noi femeile, în goana după cumpărături, trebuie să ne ocupăm și de noi înșine, căci darurile cel mai bune pe care le putem primi,  sunt  iubirea și prețuirea celor dragi.

O carte, poate fi un dar potrivit pentru cei care iubesc să citească și să cocheteze cu diverși autori contemporani. Eu de exemplu mi-am cumpărat în ultima perioadă câteva cărți, care așteaptă cuminți să le citesc.  Orice femeie are câte un moft sau un panaceu universal pentru zilele melancolice, sau mai turtite de griji… Al meu sunt cărțile. Câteva cărți pe care urmează să le citesc și pe care mi le-am achiziționat, sunt:

Terapia cu îngeri de Doreen Virtue, o carte pe care mi-o doresc de foarte mult timp, Fugara de  Alice Munro, Nouă fețe ale lui Hristos de Eugene Whiteorth,  Învierea de Lev Tolstoi, Mitra de Doris Lessing- care a luat și premiul Nobel, Iluzii și realități evreiești de N. Steindhart și Em. Neuman.

poze carti 601poze carti 603 Nu prea am timp în perioada asta, dar am un sentiment de liniște sufletească atunci când le văd pe cele copertate frumos și mai ales pe cele de premiul Nobel, în biblioteca mea.

De Crăciun trebuie să ne luăm și atitudinea de gazdă, care trebuie completată cu amintiri dragi de pe vremea când bradul era un colos de daruri și sărbătoarea avea aerul rustic și tradițional, al oamenilor ce ne călcau pragul casei.

În momentul de vârf al Crăciunului, să  nu uităm de sufletele noastre. În tradiția familiei mele,  de Crăciun mergem și pe la biserică, unde putem simți cu adevărat sărbătoarea Crăciunului în splendoarea ei. Crăciunul va sosi cu grabă, dar fără grabă trebuie să ne fie bucuria, albul zăpezii și gândurile să ne fie ca o carte de amintiri. Și jurnalul sărbătorii să aibă notat neapărat și bucuriile de la masa de Crăciun.

Fiecare casă tradițională are câte un dar pentru colindători, fetele ieșind în poartă cu colaci, în costumul popular și cele care iubesc să fie iubite, acum au bucuria de a dărui din munca lor de gospodine, cozonaci, colaci și mere. Ai mei sunt biscuiții și dragostea pentru spiritul alb al Crăciunului. Tradițiile mi se par mult mai curate și mai primenite pentru o așa mare sărbătoare, acolo unde Maica Precista naște pe Iisus, în casele boierești sau rustice, de la țară. Acolo unde tradiția nu va dispărea și panorama iernii va fi descântată de bunicile ce scot cozonacii din cuptor, de fetele în ii ce țin cetele de colindeți și de colindătorii ce tulbură văzduhul cu primenirea Crăciunului.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.