Rostul lucrurilor

Doar cei ce s-au ajutat singuri ştiu cum să-i ajute pe alţii – George Bernard Show

Poarta speranței -Arhivă personală - biserica Sfântul Nicolae din Mira Lichiei
Poarta speranței -Arhivă personală – biserica Sfântul Nicolae din Mira Lichiei

În proporția Universului suntem cei de pe pământ, sufletele ce se zbat să trăiască frumos. Mai evoluați decât necuvântătoarele, dar mai puțin evoluați decât locuitorii din Ceruri. Fiecare la zenitul veacurilor, cu mâinile curate și sufletul ca o mătase incoloră, va veni la așezarea meselor Dumnezeului din Ceruri. La o agapă la care i se va cerne sufletul și rostul său din lume.

Dacă umblăm ca orbii în mijlocul unei lagune care fierbe ca un vulcan, totuși îmi place să îmi închipui că în starea primordială a omului, se află ființa primară, cea dinainte de Adam și Eva, cea care a fost Lilith și care a fugit din Paradis în căutarea aventurii. Acolo se află o lagună liniștită, unde stihiile și fantomele care nu ne dau pace, nu ne mai găsesc. Acolo ne regăsim într-o uniune primordială cu Cerul, ființe plăpânde care au în centrul vieții ceea ce trebuie să aibă- dumnezeirea.

În punctul nostru cel mai vulnerabil, suntem loviți uneori cu lovituri dure ale realității, reci ca o lamă albă și neascuțită, frustrați de puterea necunoscutului și de puterea pe care o are fiecare om pe care îl întâlnim, asupra noastră. Fiind măsurați la trup și la suflet  aparent în ochii celorlalți, de multe ori având măsura pe care ne-o dăm noi înșine. Fiindu-ne măsura unui metal prețios, a unei zi de încercări, sau a unui codru de pâine pe care l-am dăruit semenului nostru. Cu rost, sau fără de rost.

43645003775_4617f94b5f_z

Fie că ne place sau nu, aparținem celorlalți – nu suntem liberi, așa cum nimeni nu e liber pe pământ, deși libertatea ți-o creezi singur în arta vieții tale, tabloul perfect îți aparține ție. Și îți trebuie o doză mare de autoironie și umor, trebuie să te naști un spirit aparte ca să poți duce în spate această libertate:

                   Presupunând că lumea este doar una din glumele lui Dumnezeu, te-ai strădui mai puţin să o transformi într-o glumă bună în locul uneia proaste? ( George Bernard Show)

Atât de mult ne trăim de azi pe mâine, încât nu mai avem grijă să ne cadă zăvoarele și opreliștile în fața celorlalți, fiind pasibili să  cădem în propriile deziluzii iar și iar.

Lucrurile care nu se văd, le simțim în adâncul sufletului ca într-o cochilie de scoică, care primește deziluzii, mortar să facă o casă uneori din fantome, alteori din predispoziții spre căderi nenumărate. Căci integru se poate numi numai omul care naște în fiecare clipă scântei divine într-o altă ființă omenească, deși obosit de sine, totuși vesel că i-a hărăzit ceasul împlinirea.

În restul rostul în viață este al fiecăruia. Viața este un borcan cu deziluzii și speranțe deșarte, care dacă s-ar organiza de către o mână pricepută în tertipuri geometrice, ar lua forma perfecțiunii. Sau măcar în partituri cântate la un pian alb din acel  apartament cu ferestre albe, uriașe. Și totuși ea să nu cânte prea mult la pian, căci  Muzica este foarte frumoasă, dar o femeie care cântă la pian toată ziua este un blestem.  (George Bernard Show).

Viața e despre  nefericirea de a înțelege că ducem o luptă continuă cu timpul, semenii și destinul care arată de multe ori ca o plajă urâtă, năpădită de tristeți, neuitări și ne -iertări. Rostul ni-l putem face noi. O insulă pustie în care căutăm un sens cu disperare.  Unele urme de ne- iertare se șterg ca după o aluviune ce spală răul,  altele rămân cioplite  în aval de munte spălat de calcar, alb și totuși cu cicatrici adânci crestate în stâncă vie, aducându-ne aminte de rostul lucrurilor nevăzute de care toți avem parte. Rostul nostru este vechi ca al unui an ce a trecut  și nu se mai întoarce.

♥♥♥Cu dragoste, Ialina

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.