Codul bunelor maniere- Conversaţiile

Conversaţiile de azi sunt trunchiate, aşa încât e necesar să conversăm în limite decente!

Nu trebuie să uităm  faptul că atunci când ne exprimăm o părere, aceasta nu trebuie să fie totalmente categorică. O uşă deschisă, un drum de întoarcere şi un loc de bună ziua trebuie să lăsăm întotdeauna.

Nu trebuie să încercaţi să vă convingeţi interlocutorul cu vârf şi îndesat. S’ar putea că dacă sunteţi prea pătimaş sau prea insistent, acesta să vă dea dreptate pe moment, dar apoi va face tot cum ştie el mai bine. Este cel mult vorba de insistenţă, care nu îşi are locul între două persoane care se întâlnesc.

oameni-care-servesc-masa

Să fim atenţi la replicile pe care le dăm – o controversă poate fi asemenea unui joc de şah cu rege şi pioni.

Bunele maniere ne îndrumă să ne ascultăm cu atenţie partenerul de discuţie. Să nu’l întrerupeţi sub nici o formă, chiar şi atunci când bate câmpii, iar mai târziu veţi găsi o cale de a’l întrerupe din discursul său.

Tăcerea e de aur şi vorba e de argint. Şi în codul bunelor maniere e just să ne alegem vorbele cu atenţie.

O normă cel puţin ciudată! nu spunem tot ce ştim şi nu ne punem viaţa pe tavă în cele zece minute petrecute într’o staţie de autobuz. Mai păstrăm ceva muniţie şi pentru noi.

În orice conversaţie, politeţea trebuie să reiasă atât din gesturi, mimică şi  tonul folosit. Nu putem ţine mâinile în buzunare când vorbim cu cineva. Nu putem vorbi cu ţigara în gură, sau cu gura plină. Se recomandă să nu mişcăm mâinile ostentativ, sau să ne jucăm cu bricheta sau alt obiect, care deranjează cu siguranţă interlocutorul.

Când vorbiţi cu cineva, căutaţi’i privirea. Totuşi dacă partenerul de dialog este femeie, nu trebuie să nu’i căutăm prea insistent privirea.

Este foarte confortabil şi binevenit, atunci când mulţumim sau felicităm  partenerul de dialog. Mulţumim celui ce ne dă un sfat, o informaţie, sau o îndrumare.

Evitaţi pe cât posibil cuvintele triviale, care oferă un spectacol tot atât de urât, ca şi acela în care doi soţi se ceartă sau se bat pe stradă.

Cu prietenie, Ialina♥♥♥

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.