Hrana pentru doi papagali

Animalele de companie sunt niște  comori la casa omului. Sunt doza de bine, de care ai nevoie.

Am vrut să adoptez o pisică și am dat peste niște duamne care aveau în casa lor vreo 40 de pisici. M-am dus să îmi aleg una și când am văzut ce colecție au aceste doamne, mi-am pus mâinile în cap. De fapt pisicile stăteau închise ca la zoo, într-o cameră și erau foarte speriate. Nu am înțeles de ce ar face cineva așa ceva, când ele trebuie lăsate libere pe undeva pe la țară, unde pot sta în arealul lor. Nu cred că acesta este un model demn de urmat pentru cei care vor să aibă un animal de companie, ci este un fel de isterie de a avea în posesia ta cât mai multe pisici, ca să te consolezi cu ideea că ce bună persoană ești tu, că ai salvat de la pieire niște suflete.

Eu iubesc animalele,  nu le-aș face niciodată rău, dar proporțiile umanismului trebuie păstrate în limitele normale. De exemplu am avut doi papagali colorați și gălăgioși, pe Kiki și pe Miki. Atunci când mă trezeam dimineața, erau oaza mea de distracție și de viață și pe tot parcursul zilei erau atât de tonici și aducători de bucurie, încât m-am simțit fericită cât Kiki și Miki au fost în casa mea.

perus

În privința mâncării, le cumpăram semințe pentru papagali, care erau la un preț mai bun (ceva la 20 de lei) și le ajungea o punga cu semințe o lună. Kiki era mai gălăgioasă, o papagaliță bleo jandarm, cu multă personalitate și foarte gălăgioasă. Practic ea îi dădea tonul lui Miki care era mai bleguț, un mascul ținut sub papuc… de Kiki. A fost o experiență grozavă să am doi papagali, pe care vreau să o repet. Practic viața mi s- a schimbat la 360%, deși  nu îți poți explica cum două păsări au atâta influență asupra ta, ca om.

papagali-vorbitori_931ca35fab4a35

Ce pot să vă spun este că pasiunea pentru animale este ca un sport.

Necesită fairplay, multă aderență, concentrare pe subiect și multă dăruire. Ori o ai, ori n- o ai! Și mai ales se face de bună voie, ceea ce este un fel de hobby, dar care implică responsabilitate. Cât pentru copii, trebuie să aibă fiecare după părerea mea, un animal de care trebuie să aibă grijă. Le dezvoltă simțul datoriei și mai ales le face o copilărie frumoasă.

Oricum la capitolul mâncare eu nu mi-am făcut probleme cu Kiki Și Miki. Le-am luat hrana de la mall și de pe unde mai mergeam în weekenduri. Practic dacă aveți nevoie de mâncare pentru animalele de companie, puteți cumpăra cu un click de pe situl pentruanimale.ro   

unde găsiți o multitudine de opțiuni în ceea ce privește hrana pentru pet-ul vostru.

Așa că luați-vă doza de bine de la un animal de companie, care nu se poate contoriza nici în timp pierdut, ci doar în mici bucurii și în multe surprize amestecate cu  emoții.

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.