Proiectul „Fapte mici” pentru copiii care merită să trăiască

 

Ați auzit de compania Hartmann? este o companie nemțească ce se ocupă cu produsele de igienă și de asistență medicală. Compania Hartamnn sprijină Asociația Inima copiilor de la spitalul Marie Curie, oferindu-le  bebelușilor internați produse medicale.

Echipa-de-medici-italieni-voluntari-in-timpul-unei-misiuni-la-Marie-Curie
Echipa de medici italieni voluntari in timpul unei misiuni la Marie Curie

De la proiectul Faptemici.ro lansat de Hartmann România, a plecat și Cristian China Birta când s-a gândit să lanseze Comandamentul pentru fapte mici. Asta ne obligă pe cei care scriem, să fim mai responsabili și să transmitem cu aplomb cititorilor că acești copii au nevoie de sprijin.

#Faptemici este un proiect bine venit, prin care  lumea noastră- lumea în care trăim, poate fi mai frumoasă. Nu cea de la TV, din mass media, sau de pe stradă. Ci lumea în care ne învârtim în spațiul nostru personal și în care conștientizăm că ceea ce dăm celor din jur, ne aduce un feedback pozitiv.

Capturel
Capturel

După cum spune și Cristian China Birta, nu este nevoie de fapte mari ca să fii  erou, ci poți să fii  erou alăturându-te campaniei noastre. Dacă vă doriți să sprijiniți proiectul lansat de Hartmann și proiectul simbolic #Faptemici lansat de Cristian China Birta, vă puteți înscrie și voi la acest comandament.

Alex-Popa-presedintele-Asociatiei-Inima-Copiilor-
Alex Popa-presedintele Asociatiei Inima Copiilor 

Puteți face asta și transmițând mai departe povestea și misiunea acestuia:

Compania HARTMANN, producător german în domeniul produselor de asistență medicală și de igienă, oferă Asociației ”Inima Copiilor” consumabile necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta.

”Inima Copiilor”, organizația neguvernamentală care a construit  Centrul de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

HARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie.

Eu m-am înscris deja în comandament, ca soldat universal care dorește să ajute și sper să o faceți și voi!

Solidaritatea umană este cred secretul prin care noi putem  fi mai buni ca bloggeri, ca tineri și ca oameni. Nu cred că este vreo punte sau vreo barieră care să stea în picioare în fața solidarității umane, pe care am văzut-o de multe ori în filmele americane.

Toate proiectele de acest gen îmi amintesc de spiritul umanitar american, care a pornit cu siguranță de la spiritul lui Benjamin Franklin. Ca și surse  de inspirație avem   filmele, internetul și chiar și  ceea ce se întâmplă la nivel global. Nu am ajuns eu în America unde nu este chiar o lume perfectă, dar solidaritatea umană poate face lucruri  frumoase oriunde în lume, numai dacă există oameni cu inițiativă. Pentru că dacă  nouă ne lipsește o genă (și aici mă refer la  gena poporului român), nu trebuie să spunem pas solidarității umane, ci să o împrumutăm de la mentalitatea unora care o au în însuși ADN-ul lor.

Cred că mulți dintre noi ne-am visat atunci când eram mici fie Battman, fie Omul păianjen și vroiam  să salvăm  oameni și  să le dăm  a doua șansă. Azi  suntem oameni mari, cu griji, probleme și ocupați cu viața noastră corporatistă și limitată la programul serviciu- casă. Dar întoarcerea la sursă, la ideea că suntem niște eroi în sinele nostru, cred eu că nu a dispărut. Eroismul din viața noastră stă ascuns undeva și așteaptă să fie descoperit de o întâmplare, care poate schimba cursul acțiunii.

De aceea cu fapte mici, dar mari în virtutea inerției  fiecăruia dintre noi, vă zic să  împliniți visul vostru – acela de a salva cel puțin o parte din ceea ce poate fi salvat. Și atunci vom vedea și multe lucruri schimbate în lumea în care trăim și aici mă refer la  lumea de lângă  noi, cu care ne salutăm, vorbim și în care faptele noastre pot schimba destine.

Să lăsăm să se întâmple faptele mici și vom avea și noi o viață mai bună!

#Faptemici pentru fiecare dintre noi!

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.