Bookfest, cărți și prezentări

 

Parcă zâmbeai, drag mi-e de tot ce am văzut ieri… Și eu eram toată un zâmbet. Mai ales că Bookfestul mi-a priit ca o gură de aer luată pe un vârf de munte. Ăsta a fost muntele de cărți, poate Muntele vrăjit, pe care l-am văzut acolo și așa cred că arată un sfârșit. Poate sfârșitul meu sau al tău. Între timp, mai punem niște ingrediente primordiale, cum ar fi un Papă, niște croisante, papa- bun cu unt de cocos și fructe de mare. Căci dacă știi să savurezi o nucă de cocos într-un apus de mare, știi să citești și o carte bună de la Bookfest.  Eu mi-am făcut plinul, căci de multe ori mă trezesc că am nevoie de reîncărcarea bateriilor. Poate o să le citesc pe malul unei mări, pe o plajă de un albastru infinit, undeva pierdută în universul meu.

Bookfest 2019 247

Dar să îmi revin, căci a visa le stă bine filozofilor și mie, uneori, dar darul cel mai de preț este atunci când cuvintele se nasc ca valatucurile de lână, într-un imens tăvălug de impresii, relatări și experiențe.

Bookfestul de anul ăsta s-a lăsat cu întâlniri și cu aplauze la scenă deschisă. O întâlnire memorabilă a fost cu Mircea Cărtărescu, bardul literaturii române contemporane, de la București și  nu de la Mircești. Apoi am făcut poze, am ascultat conferința cu lansarea unei cărți cu apropouri la fizică. Au fost și niște fizicieni în jurul lui, care au vorbit. Vă las dragii mei și videoul cu o parte din speech- ul de  lansare a cărții.

 

Una peste alta m-am întâlnit cu o colegă de arme de scris, bloggeriță ca și mine, pasionată până în măduva oaselor de cărți și de blogging, Mihaela care scrie pe blogul Flemora. O bloggerită cu o rară acuratețe în scris și cu un strop de vinil cambrat al universului ei perfect.

Eu mi-am achiziționat cărți mult iubite de la Editura For You- știți voi cărțile alea care nu îți întorc viața pe dos, dar te trezești după ce citești o carte de la ei, că  te conectezi cu trezirea spirituală a celei de-a cincea dimensiuni. Nu de alta, dar au fost reduceri impresionante pe toate nivelele și la toate editurile. De aceea am făcut și eu un tutorial video cu Bookfest, pe care îl puteți urmări aici.

Omul are pus de- o parte pentru zile bune niște valori, nișe sentimente, pe care nu ți le poate fura nimeni. Nici neîncrederea în sine, nici grijile, nici demonii. Așijderea și pentru zile negre, când puterea nu mai este a ta și parcă dacă deschizi o carte te trezești că mai mijește un zâmbet în colțul buzelor.

Luați de vedeți că sunt și oameni care iubesc cărțile și care în cadrul Expoului și-au cumpărat cărți cât să le ajungă foamei uriașe de citit, cât pentru un an de zile. Ăsta numesc eu farmec al vieții, introspecția făcută din selenizări și prioritatea numărul 1 care a fost zilele acestea- aceea de a cumpăra cărți de la Bookfest.

Vă mărturisesc că visez să îmi lansez și eu o carte la Bookfest, iar celor care nu sunt de acord cu visele mele, le spun că visele nu sunt de vânzare, ci se împart gratuit în funcție de vrednicia fiecăruia. Și cartea pe care o s-o lansez o am clar în minte și în suflet și îmi este dragă. Așa cum mi-e drag să scriu și cum îmi sunt dragi stările și experiențele pe care vreau să le împărtășesc cu lumea întreagă.

Cu drag, Ialina

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.