Idei de acasă- cum fac eu să nu consum energie!

 

Economia în casă este un mod de viață. De obicei avem o tradiție împământenită de a ține toate aparatele în priză, fără să ne gândim la consecințe.  Pe principiul ăsta cred că mergem toți ca oile în ceea ce privește consumul de energie la noi acasă. Dacă numeri câte beneficii ai din consumul minim de energie- asta presupune să fii așa un fel de Mrs. Green- vei vedea și în buzunarul tău adunați ceva mai mulți bănuți.

Practic chestia asta cu consumul minim de energie, eu îl văd ca  pe un mod de viață. Și când tu ca  femeie  te trezești dimineața și începi cu ritualuri de frumusețe lăsând   apa de la duș și de la vasul tău de porțelan să curgă în neștire, crede-mă ca mai ai până la economia apei. Deși bălăceala unei mamifere dimineața în duș este atât de romantică, încât vrei să îți curgă apa pe pielea fină în cascadă…

În bucătărie economia contează

Dacă îți place să gătești, e bine să îți mai iei și niște măsuri de precauție în bucătărie. Eu   gătesc mai mereu și  sunt ridicol de minuțioasă în ceea ce privește gastronomia. Am un cult din ăsta, mai ales că la mine părinții mă vedeau ca pe o prințesă a bunelor maniere atât acasă cât și pe stradă, așa încât vreau să fac frumos și atunci când este  vorba  de economie.

Te-ai gândit să experimentezi și tu vreodată rețete pompoase?  Ca una care iubește bucătăritul,  îți ofer câteva ponturi cum să reduci consumul în bucătăria ta:

  • Pune capacul pe oala care fierbe pe aragaz
  • Fierbe carnea la oală sub presiune și astfel reduci consumul de gaz
  • Dacă ai plită electrică, după ce o stingi, din căldura ei mai poți fierbe mâncarea încă vreo 10 minute.

  Tehnologia care consumă și iar consumă… 

Ca să ajung să nu plătesc mai mult decât trebuie, am un plan pe care îl aplic zi de zi, în ceea ce privește economia în era digitală.

  • Scot telefonul din priză după ce s-a încărcat
  • Închid lampa când dorm
  • Scot televizorul din priză noaptea, că știm cu toții că el consumă energie atât timp cât stă în priză
  • Și dacă faci un bilanț la sfârșit de an, realizezi că niscaiva sute de lei se duc pe energia consumată în neștire – adică pe lipsa de economie în propriul habitat.

Mai recomand pentru economia la tine acasă, un  plan financiar mic- mic, care să îți deschidă ochii și care îți poate arăta cât de mult consumi doar pentru faptul că nu economisești.  Tabelul poate să conțină un calcul final cu cât poți să scazi din cheltuieli, dacă  te ții de plan.

Ajungi apoi la concluzia că nu te îmbogățești, dar cu banii puși de o parte, poți să faci lejer un City Break  o dată pe an. Ei,   și uite așa ai motivație și un plan de bătaie pentru economii. 

Plus că eu cu economia făcută pe țigări, cu țigări electronice care consumă combustibil puțin dar eficient, mi-am luat cosmetice mai multe și implicit haine mai multe. Și cred că așa putem face și cu energia din casă.  Deși nu știu dacă pe viitor  nu voi ajunge un fel de bătrână posacă care numără pastele puse în cratița de pe aragaz, supărată că pastele fierb prea mult în cele zece  minute. Dar  ce să fac?!!! trebuie să îmi asum și riscul ăsta!

Cei de la E On au lansat proiectul  #EconomiiLaPuterea100, prin care ne propun 100 de sfaturi așa încât să nu mai consumăm multă energie.

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.