Miza și soarta

Celui ce își serbează numele și celui ce vine și celui ce pleacă, Celui ce arde în noapte  ca luceafărul din zori, celui ce poartă destinul multor sori.

Celui ce grăiește, celui ce tace și celui ce plânge așa a vrut Dumnezeu să fie… un clișeu, o filozofie, o a treia parte din pierduta libertate, o putere ce nu se poate, o mare de vise uitate, o neputință de a crea, o întrebare fără răspuns, o călătorie fără repercursiuni, o operație nevalidă și stupidă. Credință clocotitoare ce plutește în derivă ca Iona în pântecele chitului pentru trei zile, dar care nu trebuie să se oprească aici,  copii care mor de dor și noi murim de dorul lor, chemarea care strigă în urechi de ani de zile. Chemarea la rugăciune și lunga așteptare pentru răspunsul ulterior.

Uneori mă gândesc că așteptarea asta este ca un simbol din acele simboluri, știi tu care…în timp ce aștept, mă trezesc  cu niște inopinate întâmplări, apoi cu plictisul… Mor de plictis în general, mi se ia de rezolvat probleme și ultimul lucru care mă interesează este ce se mai întâmplă în lume. Da, aparțin și lumii lor, cu purgatoriu cu tot și cu simboluri, dacă asta era întrebarea, pentru că acolo m-am regăsit. Greu de dus, ușor de înțeles. Dar nu-i nimic,  află că a mai fost salvat un suflet.

Așa că o să mă apuc de astronomie- aceasta este porunca. Pentru că nu mai am nimic de făcut altceva, nu mai am nimic de descoperit. Sunt seacă pe calea de aur și nu mai există decât vorbe și atât. Mecanismul acesta este mai complex decât pare – este atât de complex că nu se poate exprima decât prin cuvinte meșteșugite și este atât de secret, încât nu îl pot înțelege nici eu. Este mai valid decât mine și decât tine, și este și validat ca să spun așa.

 

 Cu fior și fascinație, Alina

 

 

 

 

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.