Defectele sau farmecul tău personal

Încă din anii grădiniţei trebuia să faci în aşa fel încât viaţa ta să corespundă standardelor celor mai mari. Dacă în viaţa ta ai vrut să atingi perfecţiunea pe care ţi’o impune societatea, află că şi eu am defecte şi eu am trecut pe acolo. Deşi mulţi nu-şi schimbă traseul de la serviciu acasă, având permanent o grijă mare ca să nu se schimbe nimic în viaţa lor, eu de multe ori schimb drumul spre casă şi mă trezesc în cu totul altă direcţie faţă de cea în care eram înainte. sarcastic

 

Într’un top al defectelor care mă bântuie şi fără de care toţi am fi mai puţin plăcuţi, chiar fără sare şi piper, am ales câteva care mă caracterizează :

  • Puţin diplomată, dar realistă !

De obicei văd lucrurile din spatele situaţiei de faţă, deci aparenţele pe mine nu prea mă înşeală şi reuşesc cu puţină chimie să îmi fac mulţi duşmani pe tema asta. O fi chimia de vină, sau pur şi simplu faptul că le văd motivaţia primă care este şi suficient de bine ascunsă? Şi nu, nu mă feresc să îi spun celeilalte persoane unde a greşit, deşi într’un mod voalat, ceea ce pentru mine este o bilă neagră.

  • Îmi place să fac lucruri diverse, dar într’un mod oarecum tipicar

Asta poate enerva multă lume, pentru că firea mea schimbătoare mă pune în faţa faptului împlinit, că nu accept orice situaţie. Pentru că sunt o fire oarecum tipicară, dar în acelaşi timp şi boemă. Asta duce la un fel de melanj în care nu mă feresc să fiu eu, deşi pentru unele persoane este atât de deranjant să nu fi ori una ori alta.

  • Timiditatea nu este un atu!

Am fost dintotdeauna timidă, dar cu măsură. Când e vorba de public speaking mă mobilizez în cele din urmă, dar nu este punctul meu forte. Aş vrea să vorbesc aşa cum scriu, dar nodul în gât şi nonşalanţa, le înlocuiesc cu concentrare pe subiectul respectiv.

  • Am fost la diferite workshopuri de spiritualitate, dar nu mă regăsesc întru totul la nici unul din ele

Respiraţia conştientă, sau workshopuri cu psihologi clinicieni care îţi promit să vezi aura şi că poţi să vindeci omul din faţa ta în 5 minute? Nici chiar aşa! Este prea mult şi nu mă văd să fac cursuri de specializare ca  terapeut, care mai apoi să aibă misiuni speciale pe Pământ. Poate aţi observat şi tonul ironic…

  • Nu îmi place rutina 

Fac lucrurile în felul meu şi nu le fac de ochii lumii. Mă enervează când mi se impune să simt ceva, pentru că aşa simte altă zodie, sau să fiu ca celălalt pentru că este supracalificat. Nu ştiu de unde mi se trage, dar nu mă regăsesc în domenii în care trebuie să ai două facultăţi, două mastere şi pentru asta trebuie să fii văzut bine. Eu mă apuc de un lucru, care trebuie să fie neapărat pe gustul meu, apoi îl lucrez  aşa cum ştiu eu, dar munca mea nu este o rutină. Este mai degrabă o muncă conştientă, care nu mă afundă în uitarea de sine şi de ceilalţi.

  • Dacă mi’ai greşit te iert, dar nu accept să întinzi coarda

Am învăţat că nu suntem toţi capabili să ne bucurăm de binele celuilalt, iar asta pe mine mă face să fiu în off side. Dacă mi’a luat cineva liniştea sufletească şi continuă să nege că nu’i aşa, mi se pare nu numai de prost gust, dar şi de scos din viaţa mea şi din părerile cele mai bune despre acea persoană.

Dacă şi voi aveţi defecte, atunci cred că suntem oameni normali şi nu cred că lumea se învârte în jurul defectelor sau a calităţilor noastre.

În cele din urmă, cea mai bună lecţie este faptul că pot să mă accept şi să mă iubesc aşa cum sunt.

 

 

 

 

părerile mele despre cărţi

Când ai chef să citeşti o carte  bună, caut’o cu orice preţ şi nu abandona ideea din start.  Cititorii  uzuali, ştiu şi faptul că acest lucru creează dependenţă, acea dependenţă care îţi ţine mintea în priză şi te duce în arii de viaţă pe care nu le bănuiai. Şi asta te ajută să nu îţi uiţi reperele, fiind o mică parte din ceea ce se cheamă normalitate şi stare de bine.

Cărţile îţi sunt prieteni buni, de multe ori sunt neglijeul pe care îl pui pe tine dimineaţa atunci când te trezeşti  şi vrei să fii proaspătă ca o portocală, mai ales în felul tău de a fi. Prospeţimea unor trăiri autentice şi trezirea din starea de somnolenţă, este datorată simplu, unor cărţi. Nu este nevoie să fii o panicoasă insalubră care se sperie de orice umbră, la fiecare colţ de viaţă. Ca urmare, fiinţa umană care eşti, chiar crede că este nesemnificativă,  neacordânduşi mai multă încredere pentru nimic în lume. De aceea spun că sunt anumite cărţi care m’au făcut să trec peste bariere, ajungând într’un balans, să văd puncte de reper în toate cele ale vieţii. Aş menţiona câţiva scriitori, cum ar fi Haruki Murakami, din romanele literaturii contemporane, EliZabeth Gilbert, Paulo Choelio, Anais Nin. Despre Paulo Choelio pot să spun că este prin excelenţă cel care mi’a schimbat modul de a vedea lucrurile, fapt pentru care am preschimbat polii problemelor, cu ideile lui  revelatoare despre absolut orice. Practic sunt dependentă de Choelio, având în vedere stilul  uşor în  care scrie, senzaţia fiind că aluneci într’un iureş de întâmplări fericite, ca şi cum le’ai trăi tu. Şi pe de’asupra nu ţi se pare nimic greu în viaţă atunci când îl citeşti pe Choelio. Mergând pe principiul nu spune tot ce ştii pentru că viaţa este revelatoare la orice nivel, Choelio m’a cucerit întru totul. Recunosc că mai sunt supărată uneori pe viaţă din diverse motive, dar asta face parte dintr’o problemă fină de percepţie, care se moşteneşte din zona din care vin şi mai ales din faptul că atunci când speri să depăşeşti probleme principale, lumea te atrage cu pestriţul culorilor ei, astfel încât nu reuşesc să fiu obiectivă de fiecare dată. Nemaivorbind că mi se trage din diferitele culturi în care am trăit, uneori găsind variante mai bune de trai şi uite aşa îţi rămâne mintea la ele şi te lupţi cu diverse forme de viaţă care ţi se năzar. Uneori şi umbrele de prin zonele astea, pot fi atât de puternice, încât perturbă ceea ce credeai că ai găsit în tine şi aici vorbesc de binele pe care l’ai făurit cu sudoare şi nu l’ai moştenit.

Şi totuşi, cărţile care te destind şi care te trec prin diferite stări şi senzaţii duble de  viaţă, sunt cele mai căutate la ora actuală, aici mă refer la Best Selleruri care sunt căutate printre cititorii de cărţi.  Cărţile uşurele a lui Anais Nin, nu sunt pentru puritani, care ar putea avea un şoc la citirea descrierilor pătimaşe de acolo. În schimb, aşteaptă în colecţia mea de cărţi, pe care am completat’o în anul ce a trecut, nişte cărţi ale unor scriitori noi, contemporani, pe care abia aştept să le citesc. O carte este Ţara zăpezilor de Yasunari Kawabata, de la Raftul Denisei-

‘Un roman concis, scris cu măiestrie. Haikuul creează emoţie prin sugestie. Folosind aceeaşi tehnică delicată, oblică, în acest roman Kawabata reuşeşte să capteze o complicată relaţie umană’, Ţara Zăpezilor fiind cea mai reuşită operă a lui Kawabata.

O carte care îţi face pielea de găină merită tot interesul, neştiind atunci când o ai în mână, ce trăiri îţi poate dărui. Panaceul universal la o existenţă fumurie, în care lucrurile par aşa, dar nu sunt şi în care te poţi regăsi sau te poţi pierde, sunt o infinitate de legături ale gândurilor puse cap la cap de o carte bună. Ca să te regăseşti într’o carte trebuie ca acea carte să nu fie aridă şi să îţi spună ceva despre tine. Chiar cei care sunt începători în ale scrisului, au puncte de reper foarte clare, care pot duce sau nu pot duce la găsirea revelaţiei interioare a cititorului. De exemplu o carte de fantasy, după mine, poate ajunge mult mai repede la inima cititorului, decât o carte de poezie care necesită foarte multe abstracţii şi metafore, totul depinzând de structura interioară a poetului care o scrie. Poate fi  faptul că te regăseşti în unele trăiri, găsind ca de fiecare dată miezul  a ceea ce căutai de mult timp, sau faptul că are un impact teribil asupra ta. Cartea din mâna ta transformându’te într’o persoană mult mai cizelată, conştientă că cele mai frumoase sentimente se muncesc şi nu sunt de ici de colo.

ialina♥♥♥

 

 

Cadourile sunt ecoul unei emoţii din fiinţa noastră

 

Majoritatea oamenilor fac cadouri în mod anapoda, neavând ca obiectiv mulţumirea celui  căruia i se adresează.

De multe ori persoana care primeşte cadoul se simte mai mult decât jenată de obiectul sau flecuşteţul, care ar trebui să fie dăruit în aşa fel încât cel ce îl primeşte să se bucure realmente de el. De asemenea refuzul cadoului, îl  pune pe cel care îl oferă, într’o situaţie neavizată, învăţând el singur pe pielea lui, ce înseamnă să fii drăguţ şi să fii tratat in mod invers proporţional cu gestul tău de mărinimie.

cadouri

Nu degeaba se spune că zodiile de foc sunt cele mai generoase, dar având în vedere că în viaţa de zi cu zi ne întâlnim şi cu alte tipuri de personalităţi, este frumos să nu le dăm apă la moară celor care au drept scop refuzul.

Un echilibru trebuie căutat şi găsit, altfel cadoul poate crea resentimente, adică orice bine se plăteşte cu opusul său. Astfel încât aceasta vă poate costa în plan relaţional şi  afectiv.

Sunt bineînţeles şi momente sensibile în viaţa noastră, când un cadou simbolic valorează mai mult decât unul scump. O singură floare sau un obiect modest, are această încărcătură în plan spiritual şi  sufletesc.

Woman making heart symbol with snowy hands

Câteva reguli în ce priveşte  cadourile sau despre cum să fii iubibil ♥♥♥

nu se oferă drept cadou bani, decât angajaţilor tăi.

nu se oferă cadouri de regulă, care depăşesc nivelul material al celui care le primeşte.

nu se oferă dulciuri sau ciocolată celui care vrea să slăbească.

nu se oferă ţigări cuiva care tocmai s+a lăsat de fumat.

nu se oferă cadouri drept parfumuri, săpunuri, sprayuri decât unor apropiaţi care îşi doresc aşa ceva, sau în familie.

nu se oferă copiilor cadouri care ridică o problemă părinţilor, cum ar fi animale de companie, poney, jucării periculoase.

În concluzie, un cadou este un obiect, un gest sau un dar simbolic care aduce veselie, descreţeşte frunţile şi nu intră cu bocancii în viaţa celui care îl primeşte. Dacă vrei să fii autentic şi nu delăsător, dacă vrei să fii discretă şi feminină chiar şi atunci când dăruieşti un cadou, ţine cont că acesta nu ţine nici de studii, orgolii, culoarea părului, sau tinuta vestimentara.

Din Codul bunelor maniere pentru toate vârstele♣♣♣♥♥♥