O lume fără mica publicitate, sau dilema lipsei de anunţuri

Încă de când m-am mutat în Bucureşti, am avut nevoie să aflu cele mai proaspete anunţuri de mică publicitate, de la o sursă foarte bine documentată, aşa cum este Anunţul Telefonic.

anuntul-300x300

Dar cum ar arăta lumea noastră de azi, fără anunţuri de mică publicitate! Cum ne- am arăta interesul faţă de tot ce mişcă şi cum ar supravieţui lumea de azi fără atât de necesarele anunţuri, care sunt de o acurateţe şi de o sinceritate demnă de marii jurnalişti, aşa cum spunea  şi Thomas Jefferson?

Iată cum arată  în viziunea mea, o zi fără anunţurile de mică publicitate şi fără ceea ce ne oferă ele.

-Hey, Luiza, am ajuns în Bucureşti! sunt terminată de pe drum, dar sincer de două zile de când am ajuns, nu am găsit nimic satisfăcător în prezent. Aş vea să găsesc jobul ăla care să mă scoată din sărăcia din provincie, că ştii şi tu cum e viaţa pe la noi…

-Eşti fenomenală Laura…

-La vârsta noastră de treizeci şi un pic, este greu fără anunţuri de mică publicitate. De fapt nu găsesc nici o sursă care să mă ajute să nu fac acele drumuri nesfârşite la interviul pentru job, apoi la apartamentul pe care vreau să îl închiriez, şi asta numai ca să văd zona. Ce bine era dacă aveam o sursă sigură de mică publicitate.

images

-Că bine zici Laura, şi eu care credeam că rolul meu de om cu scaun la cap, este doar o poţiune magică ce face lucrurile să meargă mai bine.

-Da, fetiţă. Dăunezi mi- a zis şi fratemio că lumea nu se învârte decât în jurul telefoanelor şi a autobuzelor care îl duc de la căminul studenţesc, la şcoală. Şi că acolo la ei la cămin află din gură în gură ce se întâmplă prin zonă. Pe când eu care am venit în Bucureşti ca o floare de martie, nu găsesc mici informaţii de care aş fi avut nevoie.

abc-ul-pielii
abc-ul-pielii

-Stai liniştită, că nu e dracul atât de negru. Dar crede-mă că trebuie să faci multe drumuri ca să te rezolvi şi pentru asta îţi pun la dispoziţie maşina mea. Întâi trebuie să mergi la apartament să îl vezi, şi să îi plăteşti proprietarului suma aferentă. Apoi trebuie să îţi găseşti un job. Pentru asta, nu ar fi stricat să avem o mică publicitate, dar asta e viaţa, trăim vremuri grele pentru cei ce vor să afle mai multe şi nu au de unde.

-Da bine Luiza dragă, mă gândesc că şi pe vremea lui Caragiale existau anunţuri de mică publicitate, gazetari şi jurnalişti care să anunţe toată suflarea ce se întâmplă în ţara  numită Republica România!

-Lasă că prea suntem rupţi de drumuri , da şi de şcoli! eu după mine, nu făceam nici o şcoală dacă ar fi existat un ziar care să zicem că s-ar chema  Anunţul Telefonic şi care mi-ar oferi totul de-a gata: jobul mult visat, chiria şi locul unde o găsesc, mobila pe care vreau să mi-o cumpăr, maşina care îmi place şi pot continua în felul ăsta  la nesfârşit…

-Sincer Laura, îţi trebuie o lume în care să existe anunţuri de mică publicitate şi asta deocamdată este o utopie, cum că ar putea exista aşa ceva.

-Ok, Luiza, atunci mi-aş dori ca noi două să inventăm lumea asta. Să fim două jurnaliste din perioada interbelică, cu zulufi, pălării retro şi rochii elegante neapărat ivoar, care să înfiinţeze un ziar de mică publicitate. Că tot ai terminat tu Jurnalismul…

-Greşit. Eu şi cu tine vom face ca lumea să arate mai bine şi să fie mai informată. Şi pentru asta, mica publicitate va arăta aşa cum arătau noutăţile modei, clasice şi nonşalante ale lui Coco Chanel. Pentru asta, tu vei fi o nouă Coco Chanel, iar eu voi fi Diavolul care se îmbracă de la Prada…

Aktual24
Aktual24

-Asta e, cel puţin în lumea modei. Şi îţi mai lipseşte Cadillacul roz şi newspaperul lui Thomas Jefferson.

-Really, măcar ştim ce vrem…

Acest articol este scris pentru Spring superblog 2019

Autor: ialinascrie

All of me loves all of you ... with words and pepperment.

Un gând despre „O lume fără mica publicitate, sau dilema lipsei de anunţuri”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.